• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szybkie pytanko o zestaw Uniwersum

Coś mi sie wydaje że aktywnego subwoofera nie podłączysz bo to z niego by musiał dźwięk płynąć do tego zestawu, czyli, np tak jak z tunera do wzmacniacza. Subwoofer musiał byś podpiąć pod jakieś wyjście a nie wejście.

Ja bym tego nie tykał,Universum dawno skończył z dobrym sprzętem,poszli na komercje choć kiedyś były rodzynki.Czy nie lepiej poszukać dobrego napędu plus konkretny wzmak?Sugeruje HK,Denon,Marantz,można w używkach znależć coś fajnego za dobrą cene.
PZDR

jak mało kasy to przecież polska diora jest! całe serie 502, 504, 700 teraz za grosze mozna kupic i być pewnym że sprzęt gra jak należy. takiego plastixu jak ten uniwersum bym również nie polecał. jak kupować to raz a porządnie.

Mam unitre diore tosce 303, chciałbym jakiś amplitunerek do kina domowego lub chociaz coś z wyjściem na suba. A tym uniwersum zainteresowałem sie przez własna głupote bo pomyliłem wejścia z wyjsciem. Musze dozbierać jeszcze troszku kasy i czekac na jakąs okazje na allegro.

Powrót