• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TA-F570ES długi start

Reakcji
0
Mam właśnie wyżej wymieniony piecyk w domku i przyznaję że bardzo fajnie gra,ale niepokoi mnie czas załączania
głośników, od wciśnięcia power do załączenia przekaźników ok. 12sek,po każdym wyłączeniu tak samo, po za tym żadnych problemów.Przekaźniki sprawdzone ,przed nimi również ok, za to na płytce eq napięcie zasilania ma rozbieżność 0.4v ,standardowe +/-15. Rezystory przed stabilizatorami są przygrzane ale wartości bez pokazują ok.
Wszystkie elementy orginalne. Może ktoś podpowie czego szukać?

Trzeba by poszperać za serwisówką i zobaczyć jak zrobione jest opóźnienie. Jeśli na jakimś mikroprocku to raczej nic nie zrobisz, jeśli klasycznie to trzeba poszukać kondensatora w obwodzie załączającym przekaźnik(i).

C517 zmniejsz sobie do np: 56uF i napisz jakie efekty. (kondzioł przy nóżce nr 7 od uPC)

---------- Post dodany o 13:21 ---------- Poprzedni post o 13:19 ----------

raven napisałem wiadomość, twojej nie było, odświeżyłem stronę i pokazała się przed moją hehehe, no nic przynajmniej dwie zgodne wypowiedzi.

Dzięki, jutro sprawdzę bo dziś padnięty jestem.

---------- Post dodany o 17:20 ---------- Poprzedni post o 21:07 ----------

Wymieniłem na 47uF bo akurat nowy taki miałem i teraz czas załączenia głośników to 5sek.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Te 12 sek. to norma w tym modelu?

Powrót