• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tang Band W3-1876S Obudowa

Reakcji
0
Witam, zaprojektowałem sobie obudowę w BassBoxie dla wyżej wymienionego głosnika i mam do was pytanie, czy jest ona poprawna i głosnik w niej zagra najlepiej jak potrafi ?
W załączniku wydruk z BassBoxa

Załączniki

Popatrzyłem na parametry głośnika i mam pytanie :od kiedy rezystancja jest większa od impedancji?

A gdzie udało Ci się to wyczytać? W karcie katalogowej masz coś takiego: NORMINAL IMPEDANCE:4 Ω DCR IMPEDANCE:3.6 Ω
Gdzie DCR to po naszemu Re, czyli pomiar rezystancji przy prądzie stałym, a pierwsza wartość to najniższy poziom modułu impedancji. Poza tym jak widać mają literówkę w karcie (noRminal) ;)

A gdzie udało Ci się to wyczytać? W karcie katalogowej masz coś takiego: NORMINAL IMPEDANCE:4 Ω DCR IMPEDANCE:3.6 Ω
Gdzie DCR to po naszemu Re, czyli pomiar rezystancji przy prądzie stałym, a pierwsza wartość to najniższy poziom modułu impedancji. Poza tym jak widać mają literówkę w karcie (noRminal) ;)

W projekcie dołączonym do postu ,do specyfikacji producenta nie zaglądałem!

Powrót