• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TANI MDF - SKLEP INTERNETOWY!!!

• Autor wątku Autor wątku Lynx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A ja ma pytanie wy tak z tym MDFem 22mm. A przecie jak kupie dwie wiórowki np u mnie w obi było po 18zł za metr 18 to jak je skleje to wychodzi 36zł za 36mm :). A takie 36mm napewno jest dużo sztywniejsze niż MDF.

dj_zibi, Ale MDF jest 10 razy bardziej wdziecznym materialem do obrobki niz plyta wiorowa. W dodatku ciensza scianka daje mniejsza bude, mniejszy ciezar itd.

kurde ludzie... to znaczy ze warszawa jest najdroższa? hmmm musze przejechac się jeszcze do Merlina bo OBI to zdziercy w takim wypadku

Lynx napisał:
kurde ludzie... to znaczy ze warszawa jest najdroższa? hmmm musze przejechac się jeszcze do Merlina bo OBI to zdziercy w takim wypadku

Nie, najdrozsze jest Opole bo tu pelno niemco-polakow. W niemczech ich gnoja bo to nie niemcy, w Polsce tez bo to juz nie Polacy ale maja kasiore wiec i ceny wyzsze.

Ok postanowiłem ze zamówie u nich :) akórat potrzebuje mdf'u na całe kino :D wiec dużo sie nie zmarnuje ;) tylko niech mi wypłata wpadnie ...

Ja mam hurtownie u sibie w miescie i jakos za playte mdf 16mm 270x200 110zl doteog pociecie chyba 15 zybla niewiem czy wysylaja ale sie oplaca mam jeszcze ponad 3/4 w garazu wiec bede mial na przyszlosc.

Lynx napisał:

W Wawie jest do niczego - w jednym warsztacie chcą 76zł za m^2 30mm mdf, a w drugim coś koło 250zł za 5 metrową płytę.

Może się złozymy i na pół weźmiemy? Choć cenowo to też biednie wychodzi, ale już ujdzie.

varrol, 30 mdf ?? nawet takiego nie widziałem :P no ale oki. Jak widać cena z kosmosu...

Varrol napisz na GG do mnie to sie moze dogadamy

Tasior, straszna cene masz, u mnie w leroyu jest wiora 18mm za 14 zł:/ najdrozsza jest w castoramie bo za 19zł, a w obi jest za 16 lub 17 zł.

wiec gdzi enajtaniej jest w sosnowcu(lub okolicach,ale niedaleko) ?
potrzebuje cokolwiek ok 16-20 mm,wiorowka,mdf,sklejka,oczywiscie z cieciem na miejscu.
Pozdrawiam

obi, castorama, itd itd maja dwie ceny dla plyt... ...jedna przy kupnie calego plata, druga przy kupnie na wymiar. Oczywiscie na wymiar jest drozsza ale za to sklep sie martwi resztkami.
U mnie castorama
- wior 12mm 12,30zl
- wior 18mm 16,40zl
- wior 22mm 23,40zl
mdf tylko 10mm :( a ceny sklejki to juz istna jadzda, 6mm 35,40 a 10mm to juz 54,50.

Powrót