• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tani nie duży subek do samochodu

Reakcji
4
Witam chce sobie zrobic suba do auta jak w temacie ma być tani i nieduży jaki najlepiej głośnik myśle o 20cm max 25 główny podejrzany to lw800 moze coś innego ale nie drogiego a jak lw to w ile litrów go wsadzić i jaki br?

Ile to jest "tanio"? Ile litrów to "niedużo"? Tanio i niedużo to jest ES (HS) 200 w 20 litrach.

o tak za jakies 700 zł mozna zrobic naprawde fajnego suba a co do lw to pomysl i rusz swoja glowka wystarczy popatrzec na dzial konstrukcje!!!

Albo gotowa aktywna tuba alfreda 250zł,hi,hi...dobrze lacharke modeluje ;]
PZDR

[ Dodano: 2004-09-07, 13:51 ]
Lukasz znowu rozrabiasz?

tani głośnik to do 50pln a nie duza obudowa to tak do 30litrów nie mam kasy zeby kupic suba za 700pln chce sie pobawić za małe pieniądze

No to chyba sie nie pobawisz,sam lw normalnie ponad 30zł kosztuje a gdzie reszta?Lepiej poczekaj na rente babci...
PZDR

na głośnik moge wydać do 50pln plyty mam reszty nie licze rura to pare zloty jakis zlacze sie kupi chodzi mi o to zeby jakis glosnik wybrac i w jaka bude go wsadzić?

albo 23/120/4SC (stx to typowy głośnik do Bass reflex) ma ładny twardy bas żadnego mulenia. do wozu tez się nada.... stx'a nix nie rusza.... zniszczyć go to sztuka (jeszcze spalić cewki w stx;sie mi się nie udało a probowałem....

Chyba ok 30 :P bylo juz wiele projektow na lw , spytaj sie kogos kto robil takie cos moze Ci odstapia projekty :] Pozdrawiam

wsadz w 32 litry, zestroj kolo 43 Hz (jak to ma w aucie grac i lubisz glosno daj port 6 cm srednicy), jak wolisz ciszej to daj 5 cm srednicy portu i nizej zestroj, lekkie wytlumienie fryzelinka i bedzie git

slyszalem lw 800 w 15 litrow br 5 cm fajnie gralo dosc twardym basem mysle ze nie dam wiecej jak 25 litrow ale jeszcze sie zastanawiam czy nie kupic lw 1000? co wy na to ?

fpl napisał:
tani głośnik to do 50pln
to może dozbierasz trochę, na coś porządniejszego bo w tej cenie to LW 800, ale to ciche i nic specjalnego, ale w tej cenie to ogólnie brak wyboru:(
chce sie pobawić za małe pieniądze
to kup pół litra;)

Kurcze raz ktos pisze ze LW 800 jest głosny raz ze jest cichy :) niech ktoś w koncu powie czy on gra głosno czy cicho tak naprawde bo zastanawiam sie nad kupnem tego Alfreda :)

mam juz glosnik bylem na gieldzie we wrocku kupilem za 30pln teraz tylko obudowa

[ Dodano: 2004-09-14, 17:42 ]
doradzcie mi jaki br w katalogu Visatona dla glosnikow 20cm zalecaja rurki 5 i 6 cm a nawet 7 jaka srednice dac do okolo 25litrow?

[ Dodano: 2004-09-15, 17:31 ]
to jaką rurke wsadzić

No fajnie głośnk za 30zł bosko normalnie chyba juz bym wolał tego lw a teraz sie dowiesz ze parametry głośnika to nie tylko moc i ze zmarnowales 30zł

Powrót