• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie ale czy odpowiednie?

Reakcji
6
1.
mial ktos stycznosc z ta firma?? pytam konkretnie .

http://www.allegro.pl/item127368309_sklep_boschmann_nowy_system_6_glosnikow_gw_dma_.html

niech nie wypowiadaja sie ludzie ktorzy nie slyszeli ale juz mowia ze badziew(wielu takich tutaj).

2.
mam zamiar niskotonowe dac w drzwi(przod) , sredniotonowe w miejsce w desce rozdzielczej przeznaczonej wlasnie na 10cm glosniki , a wysokotonowe chce dac na slupki z przodu auta na wysokosci glowy.

Czy ten pomysl jest dobry?
Czy 20cm srednica woofera nie przeczy z idea wsadzenia go w drzwi ??(oczywiscie przy odpowiednim wygluszeniu itp itd z innego rozdzialu na tym forum).

z gory thx za porady

zamiast tego kup jakiś zestaw 2drożny, ale za to normalnej firmy,
dobre 2way zagra lepiej od tego.
BTW - czym chcesz to napędzić ?
jeśli radiem to już wogole lipa straszna...

zdecydowanie wzmacniacz...

ok ale czy 20cm w drzwi jest ok??

[ Dodano: 2006-09-21, 16:25 ]
a i jeszcze jedna

"normalna firma" ... co to znaczy??:) HERTZ??? odpada za drogi ;]

nie jestem zdecydowany ..szukam odpowiedniego rozwiazania.

nie chce wrzucac suba do bagaznika wiec chcialbym aby drzwi dostarczyly mi wystarczajaca ilosc basu :) to wszystko:) nawet bylbym sklonny7 wydac te siano na te 16tki ale czy zagraja mi wystarczajaco to sie dowiem tylko jak je zamontuje ;]

thx za porady

micsta

juz ktos kupil ten 8caowy glosnik i zrobil z niego suba (popatrz w dziale konstrukcje)
ten glsonik ma SPl =80 lub 81 dB

zobacz jeszcze powerbassa a lbo samemu cos zmajstruj,

skoro bedzie wzmak to bym sie zastanowil nad zrobieniiem zestawu 2 way (stx 18 +sc10n lub arv lub gdwk) bedziesz wiedzial czego sie spodziewac, pomiary sa, zwrotka tez jest,
jesli bedzie za malo mocy lub basu zawsze mozna dac po 2 18 stx na 3 ohmy

micsta1 napisał:
zdecydowanie wzmacniacz...
ok ale czy 20cm w drzwi jest ok??
[ Dodano: 2006-09-21, 16:25 ]
a i jeszcze jedna
"normalna firma" ... co to znaczy??:) HERTZ??? odpada za drogi ;]

dlaczego nie sluchalem audio z 30 w drzwiach ....czemu nie ?

aryan napisał:
zobacz jeszcze powerbassa a lbo samemu cos zmajstruj,
co to za firma ?

zobacz tweetery

Powrót