• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie monitory do komputera diy

Pewnie tak, musiałem niedoczytać że to MB :). Słuchałem kiedyś ZG-40C więc trochę poczytałem jak to działa.

---------- Post dodany 20.11.2013 o 17:35 ---------- Poprzedni post 18.11.2013 o 18:33 ----------

Dzisiaj kupiłem płyty do kolumn, dostałem nawet 1 wzmocnienie gratis :D

Ostatnia edycja:
Mogłeś zrobić litraż pod STX 14scx, jak byś wstawił swoje głośniki i stwierdził, że to naprawdę nie gra to byś miał gotowe paczki pod STX-y.

joint32 Ale otwór na stx 14SCX wynosi ok. 12,4 cm. A w tych Sony 2x13cm. Wgl. widziałeś projekt na dwóch 14scx?

Jedna osoba robiła na 14scx MTM-y, ale nie wiem czy jest to gdzieś na forum.

Nie na temat...

Ja robię na pojedyncze + 39mm Seas AlNiCo, boje się tylko czy w starym tweeterku ten magnes jeszcze będzie dobry.
Jak coś wyjdzie to zapewne się pochwalę wynikami.

Wracając do tego że mierzyłem kiedyś SONY SS-RG440 i znalazłem kartkę z zapiskami. Obudowa miała 11 litrów a BR w przeliczeniu na rurkę 6cm średnicy i 11 długości.

Powrót