• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

technics

Reakcji
0
hej! ostatnio nabylem w spadku po bracie wzmak z TechnicsaSU-Z100 i mam pytanie co o nim myślicie bo mam ten wzmacniacz ale nie mam go na czym przetestować, bo nie mam do niego odpowiednio mocnych kolumienek. Za odp z góry thx

Właśnie, jak to jest ze sprzętem technicsa

spotykałem na tym forum wiele negatywnych opinii

a jak jest z nim naprawde?? proszę o opinie znawców :P

sam mam amplituner SA-GX170 i jeszcze CD SL-PG360A i jestem niezmiernie zadowolony

wydaje mnie sie ze sa to glosniki Teac ale modelu nie potrafie okreslic.......

chłopaki wam się pomyliło bo to nie jest mój pokój tylko poprostu na Googlach to znalazłem i dałem fotke żebyśćie wiedzieli jak ten wzmak wygląda

J maiłem kidyś n ówke amplituner technicsa i był żałosny. Teraz dostałem od znajomego staru wzmak su 600 czy jakoś tak i jego dziwek mi sie bardzo podoba.

Witam,
"jak to jest ze sprzętem Technics`a". Kiedyś słyszałem, a nawet gdzieś (dawno temu) przeczytałem, że jeśli dane urządzenie (i/lub tylko pewnych grup sprzętu) spełniało wyższe wymagania to nadawano mu markę "Technics", a jeśli było słabsze lub mniej udane to był to "Panasonic". Obie marki są (wiadomo) koncernu Matsushita. Podejście to całościowo można by zastosować dla urządzeń stacjonarnych CD/DVD. Dla innych, tak niestety nie jest. Matsushita pozycjonuje swoje produkty jak uważa.
Pozdrawiam, Piotr01

Piotr01 ciekawa koncepcja ale nie do końca chyba słuszna. Panasonic to przede wszytkim wideo, a Technics tylko audio (plus elektroniczne pianina). Panasonic robił i robi trochę w audio, ale to były głównie walkmany, radiomagnetofony i wieże, takie prostsze wersje Technicsów, czyli zabawki. Prawdziwego sprzętu audio po Panasonicu tak jak i wideo od Technicscie nikt nigdy się nie spodziewał i go nie było. Nie było więc tego pozycjonowania tylko specjalizacja.

Witam,
Nie będę się sprzeczał. Moim zdaniem, specjalizacja selektywna wynika ze "świadomego" pozycjonowania (przez Matsushitę). Segmenty produktów Technics`a i Panasonic`a powiedzmy nie pokrywają się. Jeśli są produkty "takie same", to tylko poszerzają zasięg oferty. Matsushita i podobni wiedzą co robią, starają się raczej w pełni pokryć rynek.
Cóż, marketing, mam coś wspólnego. W efekcie, spokojnie, zawsze staram się mu przede wszystkim nie ulegać pod żadną postacią. Marketing, to taki mój wróg nr 1.
Pozdrawiam, Piotr01

Są nieliczne dobre modele np SU-VX500 do 900.SU-V 500 to porażka tak samo jak 300.Stroszke starsze typu SU810,610 są niezłe choć mocowo słabe.Z amplitunerów gorąco polecam SA-GX180.W środku siedzi hybryda SVI3205 która może oddać 2x150W 4R bewz problemu a tam oddaje tylko 2x40W 8R na zaniżonym napięciu.NIEDA SIĘ TEGO AMPLITUNRA ZAJECHAĆ !!!!.

SU-V90 to bardzo dobry wzmacniacz.Mocny ale....niemający prawie zapasu w końcówie !.Jedno zwarcie kabli i leci CAŁA końcówa nie tylko tranzystory końcowe.

Powrót