• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Technisc SA-515 charczy...

• Autor wątku Autor wątku MiNiO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam. Posiadam w/w wzmacniacz stereo. Wiem że jest stary i brzydki ale mocny i wcale nie chce go zmieniać, Bujam nim sls 10 i jeszcze monitorki. Ale.. coś charczy ;/ ciężko mi to określić jakby dzwięk gdzieś zanikał. jestem laikiem... Kiedy gra cicho monitorek zaczyna ciszej grać i musze dać w winampie opór żeby się włączył.Co to może być? A raczej czy oddać do naprawy..? poprostu czy warto go reanimować ?:( Prosze o pomoc...

Równie dobrze może to być uszkodzony kabel audio z PC, walnięte gniazdko na karcie...
Dźwięk z tunera jest dobry?

no narazie gra niby na radyjku elegancko.... moze wyjście ze wzmaka aux. pokombinuje w weekend i będę zdawał relacje
e nie poruszyłem wzmakiem i zanikło na tunerze... coś gdzieś kurde nie styka, nie wiem. Wzmacniacz nie jest katowany bo mieszkam w bloku więc "przepalenie " odpada. teraz mu dałem w palnik na samym sls10 to powiem wam ze 20 letni wzmak wyzyma z slsa soki ;d

Ostatnia edycja:
Powrót