• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tkanina

Reakcji
37
Dzien dobry

Ktoś może wie z jakiego materiału wykonane są maskownice na głośniki, taka zwykła tkanina jak w tonsilach kiedyś?

pozdrawiam

Proszę.... 2 razy już kupiłem od tego sprzedawcy. LINK

Tylko nie kupuj zestawu z tym super "dedykowanym" klejem do maskownic.

szukam materiału przede wszystkim o maksymalnie możliwej nie przepuszczalności światła, ale żeby znowu nie wpływać znacząco na dźwięk, tkaniny takie jak w tanich zestawach głośnikowych odpadaja.

Wyszukaj w swoim mieście lokalnego tapicera (nawet mały zakładzik), sklep z artykuł dla krawców lub chociażby salon meblowy z sofami. Na pewno każdy ma dziesiątki wzorników więc możesz obejrzeć i wymacać który lepszy, nie za gruby i nie marszczący się podczas obijania/przyklejania do maskownicy. Ostatnio sam robiłem fotki ale gdzieś przepadly z telefonem. Tu masz np takie choć zapewne może być za gruba: https://www.punkttapicerski.pl/tkaniny-meblowe/tkanina-obiciowa-tapicerska-toronto/?gclid=Cj0KCQjw3ZX4BRDmARIsAFYh7ZLZnGckNFserJ1TROSrU9k4RWU5xAPkvryDSjlJB0pSxy7rnJL7DEIaAtPxEALw_wcB#

Jak pisałem lepiej dotknąć z wzornika/ to może być też cienka tkanina bawełniana jak np na kuchenne ręczniki czy obicie na deskach do prasowania. Spisać nazwę , numer z wzornika i wtedy zamówić odpowiednią ilość

Ostatnia edycja:
małe zakupy ostatnio i szukam dalej. Kaprint faktycznie coś w kierunku tego co pokazałeś muszę iść

Powrót