gi, zależy jak skomplikowany element chcesz zrobić. Tak jak pisałem da się ale nie wiem jaka kwota to dla Ciebie dużo. Jeśli np. dajesz swój rysunek i prosty mały element do wycięcia na CNC to będzie to kosztowało orientacyjnie grosze, a pisząc grosze mam na myśli np 50 PLN (jak znajdziesz kogoś kto ma małą frezarkę).
Jakie są ceny na zwykłych tokarkach to nie wiem, kiedyś robiłem u kogoś za flaszke innym razem za gotówkę.
Nie ma się co dziwić, że za CNC trzeba zapłacić, w końcu maszyna za darmo nie pracuje, frezy też z nieba nie spadają a nawet jak już zrobisz rysunek i nada się on do tego żeby coś z nim dalej zrobić to jeszcze trzeba napisać g-code (czyli linie przejścia, jak szybko ma frezować w jakiej kolejności i jak się zagłębiać w materiał), żeby maszyna wiedziała co ma zrobić.
Za przysłowiową flachę zrobi Ci znajomy jak takiego będziesz miał ale nie można oczekiwać od człowieka który np. płaci raty leasingowe za sprzęt po kilka albo kilkanaście tyś. żeby bawił się za darmo w frezowanie jakiejś pierdoły. Proszę nie traktuj tego pejoratywnie bo nie piszę tego absolutnie złośliwie tyko jako osoba, która tak jak Ty nie ma dostępu do tych maszyn a za usługi musi płacić. Żeby nie być gołosłownym to napiszę tylko że frezowanie obudów do moich monobloków kosztowało kilka tyś...oj bolało bardzo
Jeśli dasz radę zrobić projekt w CAD spróbuj rozwiązania które podałem Ci w moim poprzednim poście.