Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
GDN 16/50/6 - 8 Ohm
Fs = 48 Hz
Qms = 4,35
Vas = 27 liters
Cms = 0,98 mm/N
Mms = 12,1 g
Sd = 139 sq.cm
Qes = 0,545
Re = 6,9 ohms
Z = 8 ohms
BL = 6,8 Tm
Pe = 50 watts
Qts = 0,485
Xmax = 2,5 mm
Wersja 4 Ohm jest bardzo podobna.
Przy obudowie ok. 27 litrów nastrojonej na ok 45 Hz daje f3 = ok. 46 Hz
Subwoofera z tego nie będzie.
Pozdrowienia
ALT
hehe
do suba sie raczej nie nadaje ja mam 2 takie ale uzywam je jakos srednie w kolumnie 3droznej ... ale jak masz takie glosniczki to proponuje jakis monitorek 2drozny (fajnie gra)
pozdro
Nie niemam ich jeszcze pyatałem tylko bo pewien gośc napisał ze sa doskonałe na subwoofer a jednak niesą a tak apropo za ile można kupić wzmacniacz estradowy taki około 2x150w ?? Ewentualnie mógłbym sie wymienić za mój skromny wzmak i CD
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.