• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TONSIL 30CM ESTRADOWY

• Autor wątku Autor wątku trah
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
POŚADAM GŁOŚNIK TONSIL 30 CM .CHCE ZROBIĆ SUBUFER ALE NIEMAM JEGO PARAMETRÓW I ZABARDZO NIEZNAM SIE NA TYM POMÓŻCIE

Załączniki

• cvc.jpg
    cvc.jpg
    10.7 KB · Wyświetleń: 0
Człowieku on membrany nawet nie ma :/

Zregeneruj go zmierz parametry i dalej jak poczytasz stronke to sobie poradzisz.

WIEM ALE MAM JESZCZE CAŁEGO

[ Dodano: 2005-06-04, 22:46 ]
POMOŻESZ

[ Dodano: 2005-06-04, 22:51 ]
CZEŚĆ DANIEL MAM TAKIEGO JESZCZE CAŁEGO , A POCZYTAŁEM TĄ STRONKE ALE TO DOPERO POCZATEK Z MOIMI KASTAMI A NIECHCIAŁ BYM ZMARNOWAĆ GŁOŚNIKA I KASY

[ Dodano: 2005-06-04, 22:56 ]
JESTEŚ

[ Dodano: 2005-06-04, 22:57 ]
A MAM STOLAŻ ZNAJOMEGO

estradówka nie nadaje się na subwoofer do domu. lepiej sprzdaj ten głośnik i kup coś innego. bo to typowy głośnik do robienia chałasu będzie potwornie głośny ale wyjątkowo skompy jeśli idzie o bas

trah! to nie gg!!
jeśli nie masz parametrów to masz problem ale do rozwiązania.
jeśli masz kompletny głośniczek to musisz znależć jaki to model i poszukać na stronie www jego parametry. model powinien być na magnesie napisany. Jeśli jest nieczytelny lub głośnik jest regenerowany z niewiadomego pochodzenia elementów to muszisz zmierzyć jego parametry. To wszystko, i kasa sie nie zmarnuje.
Jeśli ani nie zmierzysz, ani nie masz parametrów a głośnik jest przypadkowy i wiesz tylko że ma 30cm to musisz zrobić w ciemno obudowę zamnkniętą (ona wybacza najwięcej błędów) dość dużą jak na taki wielki głośnik i poeksperymentować z wytłumieniem, aż brzmienie na Twoje ucho będzie zadowalające. Wymiary orientacyjne obudów na podstawioe średnicy głośników, na pewno znasz jako że są na stronie głównej, w jednym z artykułów bodajże w artykule o obudowach zamkniętych.

moim zdaniem bez pomiarow sie nie obejdzie... szczegolnie przy tonsilu... i raczej odpusc sobie to do domu

trah napisał:
DZIENKI SORKI ZA KŁOPOT JESTEM NOWY I NIEZNAM WASZYCH ZWYCZJI NARKA

Jesli chcesz poznac nasze zwyczaje to proponuje zaczac od wylaczenia Caps`a . Pisanie duzymi literami w netykiecie oznacza krzyk . A forumowicze jeszcze nie ogluchli od nadmiaru basu wiec mozna mowic normalnie :-)

ech... normalnie wstyd, jak ktoś z miasta w którym się urodziłem pisze takie posty.
trah, odezwij się na gg...

A tak w ogule to co moge sie spodziewac po tym głośnku kupiłem je za 100 zł/

[ Dodano: 2005-06-04, 23:37 ]
no to mam znajomego z miasta

ja tam się tyko urodziłęm, mieszkam w innem mieście (chociaż niedaleko)
odezwiesz się na gg?? pod postem masz wszystko... email, gg itd...

JESTEŚ MAM PROBLEM Z OPANOWANIEM FORÓM

[ Dodano: 2005-06-04, 23:47 ]
I internet mi nawala

[ Dodano: 2005-06-04, 23:53 ]
no byłem na gg ipisze brak numeru lub złe hasło

"JESTEŚ MAM PROBLEM Z OPANOWANIEM FORÓM"

Moze jakis konkurs co autor miał na mysli pisząc to zdanie :) A tak btw lepiej postaraj sie opanować to forUm.

I znowu wyszłem na idiote

[ Dodano: 2005-06-05, 02:04 ]
Znalazłem parmeyry na stronce firmowej.

<150 W ZNAM/ 300 MAX/ EFEKTYWNOŚĆ 96 DB/PASMO PRZENOSZENIA 35-3500Hz /czenstotliwość rezonansowa 47 hz/ dobroć mechaniczna 7.72/dobroć elektryczna 0.36/dobroć całkowita 0.35/indukcyjność cewki l 0.93 hm/objętość równo ważna 861>

[ Dodano: 2005-06-05, 02:19 ]
I co myślicie o tym głośniku

teraz to postanawiasz Ty kolego.
Czytasz co stoi na głównej po prawej i lewej stronie, mam na myśli artykuły, zasysasz program, symulujesz..
wychodzi to jak oczekujesz, robisz obudowe.
nie wychodzi jak oczekujesz, sprzedajesz głośnik.
masz obudowe z głośnikiem, dbasz o dobre waty żeby napędziły jak trzba taką membrankę.. i cieszysz sie tym co zrobiłeś lub nie.

ogólnie, rachu ciachu i po s-trah-u! ;)

Kurde (sorki) nie wiem jak Wy, ale ja po przeczytaniu pierwszego posta sprawdziłem czy dzisiaj nie jest 1 kwietnia.

Powrót