• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tonsil Alton 200

Reakcji
0
Witam Wszystkich :)
Przeglądając ofertę polskiego producenta Tonsil, natknąłem się na taka produkcję :

http://www.tonsil-meble.pl/alton_200.html

Co o tym myślicie, czy to jest jakieś nawiązanie do Altusów 200??
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć na jakich przetwornikach bazuje ta konstrukcja.

Dodam, że na grouponie można je mieć już za 499 zł ale to chyba dotyczy jednej sztuki a para 899 zł

http://www.groupon.pl/deals/cala-polska/studio-dzwieku/6724382?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_163&a=1661

Pozdrawiam

Wszystko z tym groupon'em ok ale jest jeden hak, mały ale może dla niektórych istotny a mianowicie:

4) Zamówienie zostanie zrealizowane najpóźniej do 1.09.2012.

Niekoniecznie może tak się zdarzyć ale może być że będziemy czekać na kolumny ponad dwa miesiące...

Pozdrawiam i ogólnie chciałbym mieć okazję posłuchać tych kolumn a jeszcze większą frajdę by mi sprawiło zajrzenie do środka (interesuje mnie co to za głośniki tam siedzą) :)

znalazlem - dzieki arwasowi poszedl do kosza

ale wyszlo na to ze tonsila nie ma i zeruja na marce...
a glosniki to pewnie STXy + jakas chinska wysokotonowka

---------- Post dodany o 17:47 ---------- Poprzedni post o 17:46 ----------

wiesz ktory monacor?

Do zestawów za 800 złotych? Takie typy głosników podał tonsilmeble na forum o polskich markach audio.

Nawet sie nie wysilili na wyższe modele z tej taniej serii papierowej.

Ostatnia edycja:
A czy ten cały pseudo Tonsil, to nie ma czegoś wspólnego z Pylon'em bo grafika stronki praktycznie identyczna i jakoś tak mi pachnie tym Pylonem nie wiem czemu ...

pisal o tym arwas (zanim go zbanowali za to niepotrzebne chamstwo)
to jest to samo
tylko zeruja na marce tonsil

Zamówienie zostanie zrealizowane najpóźniej do 1.09.2012.

Mam wrażenie, że to takie "grupowe zamówienie na forum" - coś jak na Missiony :)
Zapewne nie mają kolumn (na stronie jest tylko rendering - brak zdjęć) i po prostu zbierają grupkę "naiwniaków", dla których w sierpniu te kolumny poskładają - finalizacja zamówienia na rozpoczęcie roku szkolnego :D (tudzież w smutną rocznicę...)

na allegro się widać sprzedają po ponad 1500zł.... ale tam termin realizacji to 2dni...

Powrót