• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Topowy głośnik wysokotonowy - rozważania teoretyczne

Sluchał ktoś Accutonów?

Zaden wysoki accuton na AS nie gral dobrze. I nie sadze, zeby to byla wina aplikacji ;)

a czy juz satori zostal porzadnie przetestowany? jakies opinie? interesuje mnie jako mid w 3way. wart ceny czy moze zostac przy ss?

Zalezy jaki SS, jesli inny niz 15stka illuminator to satori mozna w ciemno brac

Jesli to 3way, to bym poszukal dobrego magnetostatu albo wstegi. Raal, Raven, beyma tpl-150, wysokie modele mundorfow amt.
Nie wiem jak gra berylowy SS, ale czytalem niejednokrotne opinie, ze jest tylko "niewiele" lepszy od szmaty SS stad w tej cenie na pewno mozna lepiej ;)

Nie wiem jak gra berylowy SS, ale czytalem niejednokrotne opinie, ze jest tylko "niewiele" lepszy od szmaty SS stad w tej cenie na pewno mozna lepiej ;)

Jakieś konkretne propozycje?

Wstęg nigdy poważnie nie słuchałem, ale w topowych zastawach glosnikowych wstęgi raczej nieczęsto występują. Granie zeta-zero jakoś nie przypadło mi do serca.

Nie wiem jak gra berylowy SS, ale czytalem niejednokrotne opinie, ze jest tylko "niewiele" lepszy od szmaty SS stad w tej cenie na pewno mozna lepiej
A czego się spodziewasz ?
Lepszy głośnik porostu potrafi zagrać głośniej bez kompresji .
Za to (oprócz tego znaczka co Racjonalny pokazał ) się głównie płaci ;)

---------- Post dodany o 20:13 ---------- Poprzedni post o 20:12 ----------

Jesli to 3way, to bym poszukal dobrego magnetostatu albo wstegi. Raal, Raven, beyma tpl-150, wysokie modele mundorfow amt.
Zamienić jeden zamulacz na inny . Świetny interes ;)

ja osobiscie uwazam ze numer jeden accutony. ...kiedys jak bede juz bogaty)
Po ostatnim AS też nabrałem szacunku do Accutonów. Jednak cena z całą pewnością powstrzyma mnie przed tym szaleństwem. Kolega zakochał się w ceramikach i już zbiera kasę. Jak je kupi to na pewno wpadną też w moje łapki :D. Na dole będzie 10" SS Revelator
Miki jak zrobisz specjalizację będziesz miał 3 way na Accutonach :)
Zamienić jeden zamulacz na inny . Świetny interes
Tu masz dobra wstęgę. Świetnie zagrały te kolumny. O jakim zamulaniu tu mowa???
Przepraszam za fatalne zdjęcie.

Zaden wysoki accuton na AS nie gral dobrze. I nie sadze, zeby to byla wina aplikacji

Osobiście zrezygnowałem z tweetera Accutona na rzecz magnezowego Seasa ale mogę powiedzieć, że (mid)woofer Accutona którego posiadam to pierwsza klasa :)

Ostatnia edycja:
Jakieś konkretne propozycje?
Tu masz dobra wstęgę. Świetnie zagrały te kolumny. O jakim zamulaniu tu mowa???
Tutaj np masz Raal.

Podobała mi się Sofila Wilsona (tytanowa kopułka)
To tez fajnie gralo na wysokich tonach. Ale tego nigdzie nie dostaniesz :(

Powrót