• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TPA3116D2. Modyfikacja pasma przenoszenia

Reakcji
0
Witam.
Posiadam dwa takie układy.
Mam pomysł polegający na podziale pasma na środek i wysokie lub niskie i środek+wysokie.
Mianowicie chodzi mi o wykorzystanie układu w kolumnie 2-drożnej, bez konieczności stosowania zwrotnicy (mielibyśmy zwrotnicę aktywną).
Można liczyć na jakieś sugestie odnośnie tego pomysłu/jakieś szczegóły odnośnie modyfikacji?
Pozdrawiam
Płytka to XH-M543.
Układ to cs8673e.

Ostatnia edycja:
Ogólnie Twój pomysł jest wykonalny, ale wymaga zaplanowania filtrów i odpowiedniego wysterowania kanałów, żeby zachować czystość sygnału i bezpieczeństwo przetworników.

Ogólnie Twój pomysł jest wykonalny, ale wymaga zaplanowania filtrów i odpowiedniego wysterowania kanałów, żeby zachować czystość sygnału i bezpieczeństwo przetworników.
Na wejściu tego układu jest 4 kanałowy wzmacniacz operacyjny, oferujący 36krotne wzmocnienie, w układzie allenkey.
Chodzi mi bardziej o jego modyfikacje niż wykonywanie wszystkiego od nowa.
Wolałbym bazować na gotowej płytce.
Często dla polepszenia separacji szumów zmienia się wzmocnienie na 20x co jest również wystarczające a poprawia parametry.

Powrót