• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Transformator

Reakcji
0
Cześć mam takie pytanko dostałem transformator od faceta na pracowniach ale on nie wiedział jaka to ma moc ja też nie wiem bo nie wiem jak sprawdzić on był ze 110v na 12v ale nie wiem jakiej moc jak to sprawdzić ? Bo myślałem żeby podłączyć i zmierzyć amperomierzem i obliczyć ze wzoru P=I*U ale nie wiem czy to dobrze. POMOCY!!!!

Jeszcze zapomniałem czy taki transformator starczy mi do tego irka tda? daje linka to ten na samym dole 2x24v
http://www.toroidy.pl/sklep/index.php?widok=produkty&katid=1.7

a jak byś chciał podłączyć ten amperomierz?? Musiałbyś podłączyć jakieś obciązenie. W zależności jakie byłoby to obciążenie, zmieniałaby się moc.
moc transformatora zależy od tego ile wytrzyma, jak się grzeje, jakie ma straty.

sorry, nie spojrzałem wcześniej w link...
jeśli to ten:
Transformator TS150 230/2x24V cena brutto: 39.04
Napięcie Pierwotne 230V
Napięcie Wtórne 2x24V

to wnioskując z nazwy ma 150VA :)

może byś tak użył wyszukiwarki, temat transformatora do TDA7294 był przerabiany nie tylko na tym forum...

Powrót