Witam, z racji tego, ze jestem bardzo slabo doswiadczony, a wlasciwie to w ogole nie jestem w budowie DIYow zwracam sie do ekspertow z prosba. Jakie wybrac przetworniki? Wiem, ze jest na forum duzo tematow o tym, w konstrukcjach tez sa podane, ale ja naprawde nie wiem, na co sie zdecydowac. Muzyka ktorej beda one sluzyc jest naprawde bardzo zroznicowana, od rocka po elektroniczne brzmienie, wiec nie moga to byc glosniki pod jeden rodzaj muzyki. Zalezy mi na porzadnym basie, ale nie na jakims dudnieniu, bas gleboki i miekki, obecnie posiadam Jamo E430 maja juz chyba z 8 lat i jakos szczegolnie nie narzekam, ale przydaloby sie w koncu cos lepszego. Napedzam to Technics'em SU-500 - sprzet 25 letni, ale daje rade, oczywiscie w miare uplywu czasu, czyli po wykonaniu DIYow on tez zostanie zastapiony czyms lepszym (o ile jest taka potrzeba, bo nie bede ukrywal, ze czuje do niego sentyment). Pokoj to 23mkw, wiec raczej maly, nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale jest w ksztalcie litery L czyli z wneka. Na cale kolumny nie chcialbym wydac wiecej jak 1300-1500 pln, narzedzia mam, wiec ten koszt odchodzi, potrzebuje same materialy. Myslalem, zeby wlozyc jakies 2 woofery i 1 kopulke i nie wiem, czy sprzedac te Jamo, czy zostawic i zrobic pseudo kwadrofonie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.