• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tuba Basowa. POMOCY !!

• Autor wątku Autor wątku Bip3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
PIszcie co wiecie o Odwrotkach. Potrzeba mi wszelkich materiałów. CHce zrobic taka obudowe. Nie piszcie ze ten glosnik sie nie nadaje itp. DAjcie jak mozecie wszelkie info na temat konstrukcji obudowy.

PS: Robie pod GDN38-300-4-ae i jak macie jaka propozycje oprocz br pod ten glosnik to tez piszcie.

zajzyj na elektrode,tam jest topic w diy jak koles zrobil odwrotke i pasowalo kilka stxow i jaksi tonsil jak sie niemyle,pozdro

wiem wiem patrzylem tylko ta tubka EQtom jest na dwa glosniczki domowe a ja bym zrobil pod estradowy. A pozatym ta tuba podobno nie jest najlepsza. Aha piszcie dalec i dawajcie materialy wszystkie co macie.

Myślę nad tym tyle że na 1 głośniku....
Pewnie na stx 25 100... ew gdn 25 40 ....
jeśli to nie "zagra" to lepiej mało umoczyć :)
czyli będzie podobnie tyle że 2x wężej :)
i wzmak na tda...

takero, Poczekaj może jeszcze parę dni bo stx ma wypuścić małe estradówki(nie wiem dokładnie kiedy ale wiem że niedługo)..może to będzie czegoś warte...

taaaa male estradowki bezsens sredniio tonowe. ZAdnego basu tylko mała srednica. Lepiej bylo by gdyby wypuscili te 18 calowe. i ze 600W.

Narazie 18" nie ma w planach więc trzeba się zadowolic tym co jest...(no chyba żeby zrobić zamówieniee na duuużą partię to wtedy można by rozmawiać...)

widze ze robienie tub robi sie modne... szkoda tylko ze 3/4 ludzi pytajacych nie wie jak do tego podejsc

poczekam...
ja w każdym razie jak to działa :)
jak znajde czas w nocy to może bardziej dogłębnie temat zbadam :)
jakby miał ktoś jakies artykuły czy coś to :
takero@wp.pl
THX z góry

za dwa ttygodnie mam wolne i napewno zajme się tym tematem. będe projektował tube dla 2x38/300/4AE (bo takie mam na stanie :D)

U mnie na stanie są 2 gds-y 20 10 i ew 650 a 8R ,a z tego tuby nie zrobie :)
poczekam na te małe estradówki stx-a...

nie opłaca się robić tuby na małych głośnikach tuby na głośniku mniejszym niz 25cm niema co robić

hehe a co byscie doradzili w takim razie na STX GDN 38-300-4-AE ?? JAka obudowe ?? tylko sporych rozmiarow ale nei gigantycznych. Bo chcialem na nim postawic kolumny w skrzynkach po eltronach wiec calkiem calkiem spore.

po eltronach??? przecierz to ma ze 140l (przynajmniej eltron100) co ty chcesz w to wsadzic?

Powrót