• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tuba-budowa, propozycje

Daj sobie spokoj z tubą, to nie gra, to wali. Zrób sobie porządnego klasycznego suba, napewno będzie o niebo lepszy i łatwiejszy w budowie. Bedzie zajmował mniej miesca i co najważniesze jest łatwiejszy w budowie.
A do tego głosnika to proponuje:
Obudowa zamknięta minimum 30 litrów a najlepiej wiecej jak 45
Bas reflex 35ltr@30; 40litrów @ 27Hz; 50ltr@25
Ten głośnik nie bardzo nadaje sie na Bas reflex wiec raczej sugeruje zamkniętą ale mozesz poeksperymentować. Najlepiej napisz jekiej muzyki słuchasz i czego oczekujesz od suba.

słucham różnie czasami nawet techno lubie zajebisty bas ale dajcie mi projekty jak to złożyć i wytłumaczcie e wszystkie parametry jak piszecie bo ja jestem świerzy

to wtakim razie zapraszamy na strone glowna tam jest wszystko opisane co i jak. jak sie zapoznasz z tamtym to bedzie wiedzial mniej wiecej (raczej mniej jak wiecej :)) co i jak. napewno wystarczy ci to na prace stolarskie bo tu potrzeba wiecej samo zaparcia jak matematyki. www.diyaudio.pl

Powrót