• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tutorial do Speaker Workschop (.mov)

Albo i jest, etraz już sam nie wiem, wiem że kiedyś na innym serwerze to znalazłem i chyba nie były podpisane js ;)

Własnie, wazne, że są. Żeby jeszcze ktoś z nich skożystał...

fajnie fajnie, ktos sie narobil niezle przy tym, napewno nie jednej osobie sie przyda

ja te filmy mam od kilku lat,.....lekki poślizg ;)

więc czemu wcześniej się nimi z nami nie podzieliłeś?? [takero]

Flodins, z całym szacunkiem ale nie rozumie co chciałeś przekazać.
Ja jestem zewsząd bombardowany jak zrobić to czy tamto w SW.Na nieszczęście nie jestem wielkim ekspertem w dziedzinie pomiarów i czasami nie mogę wiele pomóc.
Tu przypadkowo trafiłem na te filmiki i pierwsza rzeczą jaką pomyslałem to przekazac to dalej tak aby każdy zainteresowany mógł skorzystać.
Wiem że jest tutorial Yoshiego,sam z niego korzystam ( i troszkę "męcze" autora) ale zsumowanie tych wykładów uważam za bardzo porządane.
Więc dziwię się z lekka że dysponujesz wartościowym materiałem a nie pomyślałeś że by się nim podzielić z potrzebującymi.
Jeśli dalej będziemy takimi "snobami" to nie ma raczej szans na uniknięcie powtarzających się wciąż denerwujących tematów czy pytań.Trzeba się troszke otworzyć i pomysleć o tych którzy szukaja tej wiedzy którą co poniektórzy mają w jednym palcu.
I z taką mysla załozyłem ten wątek.

[ Dodano: 2006-01-09, 20:00 ]
I dziekuje za przyklejenie tematu,myślę że warto było to zrobic.

te materiały są wolnodostępne, jeżeli miałbym tak dawać ciągle linki do ciekawych stron to niemiałbym czasu na nic więcej a dotego ja bym był bombardowany o inne, jeżeli ktoś by zapytał o jakieś materiałe do SW to napewno napisałbym jako jeden z pierwszych i podał linki do tych filmów m.in., przepraszam ale średnio mam ochotę być poławiaczem linków :P, a tych materiałów to nei trzymam tylko dla siebie bo jak wcześniej wspomniałem są wolno dostępne, i zaraz by się posypały teksty:"to dawaj te linki jak masz ich tak dużo" więc uprzedzam fakt i oświadczam że mam tendencje do pozucania i nie zapisywania stron do ulubionych nawet jak trafię na coś ciekawego

to tak kwoli wyjaśnienia :)

P.S. Mam nadzieję ze post nie zostanie odebrany za jakiś niezrozumiały bełkot, nikogo chyba nie obraziłem

więc w takim razie jak o coś poprosisz mamy Ci dać linka:
www.google.pl ?
bo to wszystko w końcu jest ogólnodostępne ?
idea jest taka że jak znajdziesz coś ciekawego w necie to dajesz link na forum...
dzielimy się tu swoją wiedzą , tak samo powinnismy dzielić się np linkami...
pozatym spójrz na to tak - podając linka unikasz sytuacji w której będziesz musiał
tracić swój czas na odpowiadanie na pytania na które odpowiedź każdy znalazłby
bezproblemowo w linku...

przyznam się szczeze ze nie myślałem o zatrymywaniu linków bo komuś się może przydać na forum, postaram się to zmienić...:)

flodins, naprawdę :D jak coś masz to podaj, bo teraz mnie samego korci o zapytanie Ciebie co masz za ciekawe linki :) jak już się wygadałeś to nie trzymaj tego dla siebie. Forum będzie miało więcej potrzebnej wiedzy!

Flodins, no właśnie-dużo sie ostatni mówi że poziom,że to czy tamto.
A pies jest pogrzebany w tym że powstała grupa ludzi dla których jest wszystko oczywiste i proste.Druga grupa to ludzie którzy szukają.I odsyłanie ich do funkcji "szukaj" czy google mija sie conajmniej z celem.
Ja uważam że jeśli sam admin nie jest zainteresowany skupianiem ludzi i przekazywaniem wiedzy to powinnismy robić to sami.Ku temu słuzy ten temat.Poprostu jesli ktoś dysponuje ciekawym materiałem,linkiem to powinien to zamieszczać.A jesli ma wątpliwości to zawsze mozna je skonsultować z któryms z moderów.
Inaczej nie ma szans na to aby ludzie korzystający z tego serwisu czy forum rosli w wiedze.Książek brak,niestety.Pozostaje tylko internet i trzeba pamiętać ze nie każdy włada 15 językami obcymi.Pora chyba zadbać każdemu ze swej strony aby to miejsce zostało skarbnica wiedzy a nie miejscem gdzie mozna se pobluzgać i komuś naubliżać.

ja oczywiście rozumiem rolę i sens istnienia forum, ale myślę że trohę odeszliśmy od tematu...

Ktoś zastosował się do tych filmów i wskazówek w nich zawartych??

Smieszny zbieg okolicznosci. Wczoraj przegladajac topic igoda dotyczacy pomiarow w SW zamieszczony na audiostereo.pl pomyslalem sobie ze mogl by ktos nakrecic film co i jak po kolei.

Dzisiaj wchodze na forum ,patrze a tu film o SW :P

Chyba zamiast audio zaczne sie zajmowac wrozeniem z membran :)

apropo ciekawych linków to polecam przejzec serw igoda mozna tam znaleźć kilka ciekawych rzeczy

Powrót