• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

TV/Ekran do multimedii

Reakcji
37
witam

Starałem się znaleźć coś sensownego ale w tym gąszczu ofert ciężko się odnaleźć, dlatego chce zapytać się użytkowników forum.

Poszukuję TV do użytku domowego w roli ekranu do odtwarzacza muzyki/filmów z opcją dodatkową tuner telewizji naziemnej. Obecnie większość tv posiada różne bajery tylu sieć/DLNA/WWW/USB/czytniki itp. za które się dodatkowo płaci a nie używa tak właściwie. TV głównie będzie wyświetlał obraz z komputera. Szukam czegoś o następujących parametrach:
- ekran 42"
- podświetlenie LED
- HD - nie wymagam FULL HD, zauważyłem że przy HD ready lepiej jest wyswietlany obraz z naziemnej. Większość filmów które posiadam to i tak 720p.
- podłączenie jako monitor na VGA/DVI
- 1xHDMI
- DVBT

W sumie to wszystko co wymagam, nie musi mieć nawet dźwięku :) TV ma tylko wyświetlać obraz.

Ostatni ważnym aspektem jest cena... najniższa jak to tylko możliwe. Nie chce wydać 2000zł na taki TV.

pozdrawiam

tv w roli monitora powinien miec jak najnizszy tzw input lag
takim polecanym tv jest philips 4007, ale to niestety koszt wlasnie ok 2kPLN :/

jak ma byc tanio to bym bral pierwszego lepszego NO NAME z dobrym serwisem. takie wynalazki maja wiecej bajerow niz markowy sprzet

42", matryca IPS i jak najtańszy? Newykonalne. W LCDekach podświetlanych Ledami do 2000zł nie siedzą takie matryce. Pewnie każdy model na TN lub VA jest.

rzutnik + gola matryca polozona na rzutniku? ;>
takie cos widzialem lata temu jak nie bylo jeszcze tanich projektorow :D

nie no :P rzutnik i pod hdmi np jakiś dekoder, i pod vga pcta podpiąć :)
Generalnie taka tylko moja sugestia, bo skoro zadnych bajerow nie musi posiadac, ekran mozna sobei dowolnej wielkosci zrobic, nie musi posiadac glosnikow, wiec jakby nie bylo pasuje :D

Nie no rzutniki projektory odpadaja z jednego podstawowego względu, uwagę wizualna mają przyciągać grające kolumny a nie 100" ekran. Max to 42" i ma to stać na tle jak w załączniku - proszę się nie śmiać z tego na czym obecnie muszę słuchać :)

na chwile obecną mam jeden typ ale brak złącza PC, chyba że już koniecxznie to zaopatrze komputer w karte z HDMI...

http://allegro.pl/telewizor-full-hd-lg-42ls3450-ips-led-promocja-i3223944737.html

Załączniki

• IMG_7872.JPG
    IMG_7872.JPG
    298.4 KB · Wyświetleń: 0
jesli duzo filmow ogladasz to inwestuj w projektor. ja od 3lat tv nie odpalalem :) i nie mam 100" a 160 ;) i nie zaslania kolumn a dopelnia kino :)

Powrót