• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Twister tw-1000

Reakcji
0
Siema,
Zbieram powoli sprzęt do samochodu którego też jeszcze nie mam, ale najprawdopodobniej poliftowy Civic em2

no i od braciszka mam:
wzmaka z tematu, niby 4 x 250W / 2 x 500W / 1 x 500W + 2 x 250W, miał go ktoś na warsztacie ?

Mam dodatkowo GTA 460, jaką konfiguracje polecacie?

Myślałem żeby GTA dać na przód a tego Twistera na jakiś dwucewkowy sub, tylko że nic o tym wzmaku nie wiem

Obawiam się, że po wyglądzie możesz sobie wybrać. Nie słyszałem tego wzmaka i prawdę mówiąc wątpię by słyszało go wiele osób. Najlepiej podłącz pod niego te co masz, oceń czy Ci się podoba jak to gra ale nie licz na wiele :P

podlacz posiadane wzmacniacze w domu (zasilacz od kompa np) i przesluchaj je na domowych kolumnach
w ten sposob nie przetestujesz basu ze wzgledu na mala moc zasilacza, ale da sie ocenic ktory wzmacniacz lepiej brzmi i ktory bedzie sie nadawal na przod

ten gorszy wlasnie podlaczysz do suba 2 cewkowego (wg mnie to i tak za duzo :P )
jak narazie polecam STXa GDN 30-500-2x4AA
niedlugo bede mial nowego tanszego STXa wiec napisze czy warto oszczedzic te kilkadziesiat zl czy lepiej brac sorawdzonego aluminiaka ;)

problemem w twoim przypadku bedzie podlaczenie obu wzmacniaczy - musialbys kombinowac z rozdzielaczem zasilania

wzmaka z tematu, niby 4 x 250W / 2 x 500W / 1 x 500W + 2 x 250W
prawda jest taka ze te wszystkie wzmacniacze maja przetwornice 1:2 (podnosi napiecie 2x) wiec ich moc zalezy od sprawnosci wzmacniacza
dla spokoju mozna przyjac ze bedzie to 50w/kanal

ok sprawdze je na moich kolumnach, tylko co podać na remote żeby załączyć wzmaka ? 12v?

---------- Post dodany o 14:05 ---------- Poprzedni post o 13:11 ----------

blaupunkt bije tego twistera, nie wiem czy on w takim razie sie w ogóle nada na suba, nie chce mieć pierdziawy tylko konkretny basik... no to wychodzi że go musze sprzedać bo skoro mocy no i teraz już wiem że jakości to nic z niego nie ma.
teraz jak tak słucham to nawet chyba nie ma różnicy pomiedzy Uni, ja tam audiofilem nie jestem ale wysokie grają bardzo dobrze ;) nie co jakaś kostka TDA7294 bo takie różnice to rozpoznam :)

Ostatnia edycja:
ja tam audiofilem nie jestem ale wysokie grają bardzo dobrze nie co jakaś kostka TDA7294 bo takie różnice to rozpoznam

a to dziwne co piszesz bo TDA7294 ma lepsze brzmienie niz wiekszosc tanich wzmacniaczy...
co nie znaczy ze od wszystkich

to sprzedaj ten wzmacniacz i poluj na cos lepszego

Powrót