• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tymrazem potrzebuje waszej pomocy -budowa suba ;)

Próbowałem skonfigurować winisd pod sw stx 8 250, ale wychodzą magiczne przeliczenia - ma ktoś gotowy pliczek z ustawieniami do winusd

potrzebuję wyliczyć obudowę z wielkością tunelu

dzięki

raczej prosze napisac jaki blad w wyliczeniach wyrzuca ci win isd... wydaje mi sie ze po prostu nie umiesz zasymulowac albo wpisujesz zle parametry (przecinek , kropka)

Tylko te parametry wyczytałem, a że są niepełne - program wylicza obudowę na 10 litrów i nic więcej. Chodzi o obudowę typu bass-reflex

ustawieniat.jpg

nie mam pojecia ile razy o tym pisalem...
program SAM tylko w ok 5% przypadkow obliczy docelowa wartosc obudowy!

cala reszte ZAWSZE sami korygujemy!

jak widac w danych glosnika zalecana pojemnosc obudowy to 25 litrow strojone na 35Hz
tunel nie mniejszy niz 7cm srednicy
jak teraz sobie nie poradzisz to ban :p

Paweł ja sobie poradzę - a teraz i zapamiętam cenne info, ale ty widzę za bardzo władzą się wywyższasz. Napisałem w dziale offtop, dyskusje o wszystkim i o niczym. Pomagacie - wielkie dzięki.

Paweł a ban? ja wiem masz uraz do elektrody bo Ci dali bana... nie rób się jak oni.

Powrót