• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ubezpieczenia na zycie, odszkodowania itp

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
jak stali bywalcy wiedza mialem wypadek na rowerze jakis czas temu. dzisiaj dostalem decyzje o przyznaniu odszkodowania - dostalem 360zl

no dobra, ale przeciez nie pisze tego zeby sie pochwalic
kwota nie jest niska, ale wydaje mi sie ze jest nieadekwatna do poniesionych strat
lezalem w lozku 2 miesiace na zwolnieniu, stracilem mozliwosc pracowania przez jakies 2,5 miesiaca.
w zwiazku z tym MIESIECZNIE tracilem 400-500zl z tytulu roznicy miedzy wyplata a tym co mi wyplacali z ZUSu... nie bede nawet wspominal ile przeszlo mi bokiem przez to ze nie moglem sie ruszyc

tak wiec udowodnic moge strate rzedu 800-1000zl, a dostalem tylko 360zl!

pytanie do was - czy mozna jakos sie odwolac od tej decyzji i zazadac wiecej?

ubezpieczenie w PZU, kwota ubezpieczenia 9000zl, przyznali mi 4% bez zadnej komisji lekarskiej

jezeli nie mam szans na wiecej to moze zmiana ubezpieczenia na przyszlosc?
w pracy jeden chwalil mi sie ze ma takie ubezpieczenie ze jak byl na zwolnieniu to mu placili i z zusu i z ubezpieczenia...

obecnie nie mam nawet czasu i sily na googlowanie

---------- Post dodany o 21:37 ---------- Poprzedni post o 21:25 ----------

bym zapomnial

uraz - pekniecie panewki stawu biodrowego
wg tabeli 1-10% wiec jednak szansa na wieksza kase jest

Pawle

Wypadek "z twojej" winy (zwykła wywrotka) czy ktoś się przyczynił ? Jeżeli opcja II to mam znajomego który zajmuje się nazwijmy to odzyskiwaniem "realnie" należnych kwot od ubezpieczycieli z tytułu OC.

Tez mam takiego znajomego. Ale juz za pozno - wypadek byl we wrzesniu a namiaru na babke nie mam...

Dla tych ktorzy nie wiedza - babka wyjezdzala tylem z parkingu a ja nie wychamowalem i zatrzymalem sie biodrem na focusie. Blacha wgnieciona, jak sie pozniej okazalo biodro pekniete...

IMHO to i tak dobrze - chociaż trochę mało ale nie zapłacą ci różnicy między kwotą wypłaty a chorobowym i odszkodowaniem (bo nie pracowałeś). Ja w wieku 10 lat po rozcięciu ręki szybą mam 8 długich blizn na prawej ręce, uszkodzone ścięgno, 80 szwów razem i dostałem 1200zł. Dodatkowo nie mogę przeciążać prawej ręki, a przecież jestem praworęczny.

Ja moge tylko podpowiedziec zebys przemyslal dokladnie tresc tego odwolania, od decyzji od odwolania odwolac sie mozna juz tylko w sadzie i to odpowiednim dla, w tym wypadku, siedziby ubezpieczyciela

To babka uciekła czy tak poprostu rozstaliście się polubownie?
po ok 15-30min rozstalismy sie normalnie. wziela do mnie numer tel i zadzwonila zapytac czy dotarlem do domu... szkoda ze tak wczesnie zadzwonila bo wtedy jeszcze nie bolalo
po wypadku odczekalem troche i normalnie rowerem dojechalem do garazu. chwile odpoczalem i nawet chcialem sie brac za robote... po 2 godzinach rower zostal w garazu a ja wracalem do domu samochodem bo z bolu nie moglem wytrzymac

co mi jest dowiedzialem sie dopiero po 2 tygodniach od wypadku

Ja moge tylko podpowiedziec zebys przemyslal dokladnie tresc tego odwolania
nie wiem nawet jak to napisac. przemysle moze w niedziele jak bedzie chwilka wolnego czasu

wracajac do samego ubezpieczenia - w pracy place 45zl miesiecznie za ubezpieczenie na kwote zaledwie 9000zl jak sie okazalo. pare dni temu wykupilem OC+NNW dla rowerzysty na kwote 50+25kPLN za jedyne 100zl/rok!

wiec na powaznie rozmysle zmiane ubezpieczenia

Przemyśl, Przemyśl Paweł
Ja kupiłem ubezpieczenie do samochodu
Poprostu full co dało sie kupić i wszystko co było możliwe
Nie mam tylko assistance za granica
A jest mi potrzebne
Nie mam tylko dlatego, ze warunki ubezpieczenia były tak dobre, ze przez wyjazdem zagranicę opłaca mi sie wykupić sam assistance zagraniczny na miesiąc.

Powrót