• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ulubione pytanie... CO DO SUBA?? :-)

Reakcji
0
Witam!

Mam pudełko o poemności 48+-1 litrów. Obudowa jest uniwersalna wiec prosze nie czepiać sie, ze od pupy strony zaczynam :-) Więc tak.... szukam jakiegoś głośniczka 12" który mi fajnie zapuka w moim 20m2 pokoiku.

Chodzi mi po głowie ta beyma BSW 124II... ale tak się trochę naczytałem o różnoracznych komplikacjach ze stukającymi cewkami itd.... sam nie wiem.... chce poskladac cos podobnie cykajacego do tonsilowskiego gdn`a 25/60.... tylko o ciutkę większej mocy.... a ta beyma podobno ma i fajnego kopa i wmiare znośnie zejdzie...
(a no i z tego co sie naczytałem zauważyłem że nawet moje pudełko 48l by było dość dobre jak dla tego głośniczka :-)

co wy na to??
co radzicie w cenie podobnej do tej beymy??

ups... bambusa przyciąłem.... chodziło mi o ravemastera...
A tak przy okazji... to jak te dwa wychodzą w porównaniu?? i cenowo też??

Jesli chodzilo o BSW to wiedz o tym ze tam niema problemów z uderzaniem cewki itp ;) (przynajmniej ja nic o tym niewiem)

to chyba trzeba będzie dozbierać na BSW.... Myślałem początkowo nad tonsilkiem 25/60 ale martwi mnie czy nadal nie będzie mi za mało na 20m. Nie zależy mi najbardziej na niskich rejestrach... które tylko zatykają uszy w rogach pomieszczenia :-) Wole to fajne "wyższe" i mocne puknięcie :-) Kumacie o co mi biega ?? :-)

[ Dodano: 2007-02-09, 19:46 ]
No to niebawem pewnie dojedzie do mnie BSW124II. Jeszcze nie kupiłem ale w planach mam przypływ gotówki :-) Mam pudełko 48l ... 2 rudry BR 5,8cm na 45hz można stroić... Z tego co wyczytałem na forum będzie to optymalna konstrukcja dla tego głosnika jak do domciu. Pożyjemy zobaczymy :-) Napędzałka będzie jak odpale mojego altrona 200W... W razie co to jeszcze bede pisał.

Powrót