• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

umieszczenie glosnika w obudowie...

Reakcji
6
chcialbym umiescic glosnik niskotonowy (konstrukcja 3-drozna) z boku obudowy aby uzyskac smukly front kolumny. Obudowa bedzie ZAMKNIETA. Czy takie umieszczenie glosnika bedzie mialo istotny wplyw na brzmienie?

nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia jesli odpowiednio nisko obetniesz glosnik niskotonowy... okolo150hz i nizej

na zamowienie kolegi robie. niestety dal mi Alpharda EW 100 i powiedzial zrob cos duzego z tego:/
mysle o sredniaku 17-150-8 STX-a. maja podobne SPL. no i jakos ten STX sie prezentuje...

...i zajebiście gra.W złym słowa znaczeniu.Mam to cudo akurat i spędziłem wiele godzin aby go "wyciąć" tak aby w miare uczciwie zagrał.Dość wąskie gardło wyszło.Ale jak dla nie wymagających słuchowo to może być.Profesjonalnie wygląda a to czasami wystarcza.

Powrót