• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[wzmacniacz] Uniamp rev. 2

freedi, dużą gałkę wytoczył mi jeden znajomy kilka lat temu ( 3 lata temu, gdy robiłem pierwszą obudowę ), a tą małą do selektora znajomy mojego sąsiada, nie za darmo, 10zł chyba mu zapłaciłem :P ( materiał sam kupowałem )

Druga obudowa dużo lepsza od pierwszej ale mogłeś się nieco wysilić i zrobić układ wejściowy i zdalne kol. tom3kk lub zamówić u Irka oryginał takiego układu do Uni.Niedrogi i doskonale by uzupełnił wzmaka.Teraz z tego co widzę brak sygnalizacji aktywnego wejścia,z tyłu jakiś włącznik z przodu również ,nie lepiej na froncie obok siebie?Bardzo podobają mi się boczki.

Nie chciałem pakować w niego dużo cyfrowej elektroniki, jakoś do takiego wzmaka hi-end wyświetlacze ledowe, czy alfanumeryczne mi w ogóle nie pasują. Tak, brakuje sygnalizacji aktywnego wejścia, ale stwierdziłem, że szkoda psuć czysty front ;) W ogóle mi to nie potrzebne ... Wiem, że gdy słucham radia, a chce posłuchać CD, to przełączam raz w prawo i tyle :P Mam 6 wejść, a 2 urządzenia podpięte ( tuner i cd ).

Z tyłu jest główny wyłącznik, którego w ogóle nie dotykam, wyłączam go, gdy np. wyjeżdżam z domu na wakacje i nie chce, żeby we wzmaku płynął jakikolwiek prąd. Normalnie włączam wzmaka switchem na froncie lub pilotem.

Nie na temat...
Daj ogłoszenie, że kupisz. Może akurat ktoś będzie chciał odsprzedać. Poszło tych płytek bardzo dużo i konstrukcji powstało mało.

Powrót