• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Unitra WS 440

Reakcji
0
Mam problem z tym wzmacniacze jak w tytule mianowicie bardzo buczy przy 20W niema nic ale już przy 40W subwoofer mało nie wyskoczy ze skrzyni i nic tylko ciągle buczenie słychać
Mam podłączony korektor ale czy z korektorem czy bez nierobi różnicy może być to winna np. karty muzycznej czy raczej wzmacniacza :?:

Co to za subwoofer?
A tak w ogóle to ten wmak nie nadaje się do napędzania subwoofera.

Heh wiem dobrze o tym ale na razie nie mam kasy na wzmacniacz do subwoofera a jest podłączony przez zwrotnice ale to czy subwoofer czy kolumny to idzie taki ciągły bass
A sub jest zrobiony na Mivocu

Odłącz korektor, ustaw bas na 0 i wtedy zobacz jak gra. Na moje oko to wzmak bardzo szybko wpada w przester, po prostu jest za słaby.

Ale wzmacniacz działał cały czas wczoraj przyjechałem z wakacji i zaczęło sie to dziać :neutral: ale podłączałem wieże i gra normalnie o co kaman ?

Podłączam wieże pod wzmacniacz i gra normalnie ale jak podłącze pod pc to zaczyna buczeć

macqv napisał:
przy 20W niema nic ale już przy 40W subwoofer mało nie wyskoczy ze skrzyni i nic tylko ciągle buczenie słychać
nic dziwnego skoro na przesterze jedziesz. jak niby chcesz wyciagnac z niego 40W skoro on ma 35W :lol:
bart210 napisał:
A tak w ogóle to ten wmak nie nadaje się do napędzania subwoofera
nadaje, nadaje - nadaje sie idealnie do napedzenia tesli ARN 200-09 :P
macqv napisał:
Podłączam wieże pod wzmacniacz i gra normalnie ale jak podłącze pod pc to zaczyna buczeć
przesterowany sygnal z kompa - zobacz korektory w winampie i inny podobnych
jaka to karta?

Powrót