panowie, czy ktos wie moze przy jakiej wartosci stalego na wyjsciu ten http://xxxxxxxxx uklad odcina glosniki? w tej chwili mam na wyjsciu 70mV stalego, za to sinusoida jest ladna i nieznieksztalcona (badane oscyloskopem)
problem polega na tym , ze od pewnego czasu uklad zabezpieczajacy nie chce mi podlaczyc glosnikow mimo malej (70mV) skladowej stalej. co ciekawe uklad odcina glosniki w momencie podlaczenia zrodla sygnalu ( komp lub wyjscie subwoferowe amplitunera) po odlaczeniu sygralu po okolo 20-40min uklad zabezpieczajacy podlancza glosniki.
jaka moze byc tego przyczyna?
moze powonienem zmienic cos w ukladzie zabezpieczajacym?
nie chcialbym z niego rezygnowac, ale irytujace jest dzialanie ukladu mimo sprawnego wzmacniacza.
problem polega na tym , ze od pewnego czasu uklad zabezpieczajacy nie chce mi podlaczyc glosnikow mimo malej (70mV) skladowej stalej. co ciekawe uklad odcina glosniki w momencie podlaczenia zrodla sygnalu ( komp lub wyjscie subwoferowe amplitunera) po odlaczeniu sygralu po okolo 20-40min uklad zabezpieczajacy podlancza glosniki.
jaka moze byc tego przyczyna?
moze powonienem zmienic cos w ukladzie zabezpieczajacym?
nie chcialbym z niego rezygnowac, ale irytujace jest dzialanie ukladu mimo sprawnego wzmacniacza.
UWAGI MODERATORA
| Popraw linka,nie wiem czy to celowe działanie czy nie ale za takie coś to banan od razu. Na razie tylko upominam. umberto | |