• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Urwane kabelki od wysokotonowek.

tomekk_

Woźny
Członek ekipy
Reakcji
109
Hej,

Kupilem zestaw Powerbass ES-6C, uzywki na alledrogo.
Problem z tym ze w 2 wysokotonowkach kable sa urwane ;-/ (porazka)

Ktos mi powie czy mozna w jakis sposob dokupic same wysokotonowki?
Albo nie wiem, czy da sie to jakos naprawic / "zastapic" inna wysokotonowka (zenada)?

Dzieki.

kable zawsze można dolutować, przecież one idą do cewki, nawet jakbym odwinął jeden zwój cewki żeby wyciągnąć je na wierzch to nie będzie to słyszalne przy minimum kilkuset zwojach.

amdr, dobrze mówi - sam tak zrobiłem gdy przy missionach urwały mi się terminale razem z kabelkami. Troche odwagi, dużo precyzji i po problemie ;)

problem w tym ze tweetery z tego zestawu sa klejone na stale, musze je rozciac zeby sie dostac gdziekolwiek, a montowanie kabelkow to taki shit ze szkoda gadac,

pierw kabel przechodzi przez otwor w plastiku i dopiero po drugiej stronie jest przylutowany.
koszt org. tweeterow do tego zestawu 160zl

cos powalcze, dzieki :)

gosc w zamian za pozytywa zwroci mi 120zl, tak wiec doloze te 40zl i kupie nowe, podobno nowa seria nie ma juz tego problemu (jakos lepiej sa te kable zabezpieczone, pewnie producent usztywenil nieco ich mocowanie)

tak wiec jak chcesz Pawel S. moge Ci je wyslac i zrobisz sobie z nimi co chcesz, pokryjesz tylko przesylke, napisz na GG

fotki:

jakosc marna, telefon....

Powrót