• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

USHER 8935A do samochodu

Reakcji
0
Witam Serdecznie.

Planuję małą rozbudowę systemu audio w moim fordzie mondeo MKIII. Czy wymienione w temacie głośniki nadają się do montażu w drzwiach? Chciałbym uniknąć instalacji subwoofera w bagażniku i osiągnąć przyjemny, nisko schodzący bas używając tylko zestawu przedniego.

Wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam

hmmm.... budowa kickpaneli odpada. Chcę zachować fabryczny wygląd drzwi. A gdybym włożył te głośniki w dobrze wytłumione i usztywnione drzwi? Tylko kurcze, drzwi w mondeo mają masakrycznie wielką objętość. Około 45 litrów jak dobrze policzyłem. Z drugiej strony, głośniki samochodowe mają Vas na poziomie 10 litrów a resztę parametrów nawet nieco zbliżoną do tego USHER'a i jakoś sobie radzą w dużych skrzyniach (drzwiach).

Może jakieś inne propozycje dobrych (z dobrym basem) głośników przednich.

skal_ar napisał:
Z drugiej strony, głośniki samochodowe mają Vas na poziomie 10 litrów a resztę parametrów nawet nieco zbliżoną do tego USHER'a i jakoś sobie radzą w dużych skrzyniach (drzwiach).
no nie bardzo , mają zwykle duże qtsy.

a co sądzicie o hertzach z zerii HSK? Zagra to bez subwoofera?

[ Dodano: 2008-06-03, 11:02 ]
No nic. Wygłuszyłem porządnie drzwi, chyba jednak zaryzykuję tego usherka. Jestem strasznie ciekaw jak się sprawdzi. Teraz tylko musze wybrać jakąś wysokotonówkę. Tylko jaką? Może DT284 z monacora?

[ Dodano: 2008-06-04, 13:06 ]
Dzięki, dzięki, dzięki..... za wszystkie odpowiedzi! Wiedziałem że mogę na Was liczyć.

Powrót