• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ustawienie skrzyni

Reakcji
0
Witam, odrazu mówię, że dopiero zaczynam zabawę z CA. Można zmienić ustawienie skrzyni w bagażniku? Narazie gram na 400w w rmsie ale mam plany pod 1kw w Ibize 3. Chciałbym zostawić jedną część kanapy dalej otwieraną i dla przykładu czy można zamieścić głośnik po węższej stronie skrzyni a port br, np. na dole lub też u góry na wąskiej części czy monieczne jest żeby głośnik był na najdłuższej ścianie?

Teoretycznie umieszczenie głośnika w obudowie nie ma większego wpływu. Za to wiele można zmienić przez umiejscowienie samej obudowy. Zmiana jej pozycji w bagażniku może spowodować zysk lub stratę na spl'u myślę że nawet o 2-3dB

Trochę zabrakło mi wyobraźni żeby sobie twoją wizje wykombinować. Jeśli możesz daj jakiś rysunek jak miało by to wyglądać i pójdzie już momentalnie z górki

Generalnie możesz zrobić jak tylko ci pasuje. Dopóki litraż skrzyni i strojenie się zgadza to śmiało możesz kombinować.

Powrót