• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uszczerbki na zdrowiu!!!!

coolombo, powaznie niemasz 2 palcow?? :???: :sad:
ja staram uczyc sie na cudzych bledach, wiec jak ojciec prawie nie stracil palca po kontakcie z pila lancuchowa to ja teraz zachowuje bardzo duza ostroznosc przy pracy z pilami...

jezeli chodzi o wypadki przy DIY to tylko drobne skaleczenia, odciski i zdarty naskurek po recznym szlifowaniu. no i mnustwo oparow po lakierach i klejach wdycham :lol:

Ok ok juz przeczytalem itp mniej wiecej wiem o co chodzi...
Pozwol ze zapytam,glupie pytanie ,to fakt ale...
jak bardzo boli takie cos? (o ile nie byles w szoku czy cus...) :sad:

ze tak powiem ostatnio rozcielem sobie reke (nie wiem o co) kaluza krwi itp. i gdyby kumpel mi nie powiedzial ze brudze mu podloge to bym tak wrucil pewnie do domu, zaczelo bolec dopiero jak to zobaczylem ;) tak ze bol to nie tylko kwestia tego co sobie zrobisz ale przedewszystkim psychiki :razz:

Ale on raczej zauwazyl ze mu 2 palce gdzies znikły... ;)

misie czesto zdarza ze sobie cos zrobie i nawet niewiem,dopiero po jakims czasie widze ze tu przeciecie,zadrapanie czy cus...

damiani, to prawda, przewróciłem się ostatnio na asfalcie, ostro zdarłem kolanko, dopiero po przyjeździe do domu i potrzebie przebrania się w coś luźnejszego niż jeansy, zauważyłem, że owe były całe uwalone krwią, porwane, a kolano rozwalone.
Jak sobie o tym pomyślę, to wydaje mi się to dziś niemożliwe :o

Z początku jak byłem w szoku to nie bolało, dopiero jak wiozła mnie karetka to zaczęło boleć, było dosyć nieciekawie bo straciłem trochę krwii. Ogólny bajzel był bo dłoń była cała poszarpana i poparzona(sporo zwęglonej skóry, palce i część dłoni rozniosło na strzępy.
Przywykłem do braku palców, nie przeszkadza mi to wogóle.

coolombo, a ktore palce jezeli mozna wiedziec?? bo jezeli ostatnie 2 (maly i serdeczny) to faktycznie mozna sie bez nich obejsc... jedyna sensowna funkcja malego palca to dlubanie w nosie :razz:

No to ja was wszystkich rozp******le...!!! :-) Jadąc traktorem marki "wladimirec" zajechałem babce drogę :-)... Babci fiesta się delikutaśnie połamała "rusek" walnął fikoła (już dalej nie pojechał) a ja upadłem twarzą na asfalt :-) kupa krwi morda rozcięta a spuchłem jak jakiś mutant :-) Było w pałkę :-)

A poza tym miałem łąmane obie ręce, rozciętą brew, ostro poobijałem się po zjeździe motorkiem do rowu... i jeszcze mnogo tego było :-)

Tak mały i serdeczny oraz część dłoni, środkowy ma częsciowo zerwane scięgno.
MormoN ciesz się że żyjesz.

Powrót