• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uszkodzony W.27.500.8.FCX

Reakcji
0
Witam,
Rok temu zakupiłem przetwornik STX W.27.500.8.FCX.
Niestety upadł i część kosza została uszkodzona(zdjęcia).
Czy da się coś z tym zrobić czy po prostu mam go wywalić?
Był wysyłany do STX czy mogą coś z tym zrobić, niestety nic nie poradzili.

A głośnik jeszcze gra? Jeśli tak, to bym tylko skleił na jakiś epoksyd i grał aż całkiem nie padnie...

Spawanie tego TIGiem to raczej gra nie warta świeczki...

Głośnik gra nic się nie przesunęło.
Jedynie martwi mnie ta podpora kosza czy nie będzie się ruszać i zakłócać.
Chyba że, faktycznie epoksyd pomoże.

Ja bym kleił. Jak się boisz to może by to się dało skleić z użyciem włókna szklanego, są takie zestawy do samochodów do naprawy plastików. Owinąć, zajechać żywicą i będzie trzymać... Można też skleić epoksydem, skręcić czymś, klej do metalu dwuskładnikowy, milion opcji... Da radę to ogarnąć.

kosz do wymiany
w stx pewnie taniej bedize kupic nowy kosz niz go spawac

raz dawalem do spawania B&W i to sz duze koszta i tyle samo roboty jak wymiana kosza

mam od nich blisko wiec moge to ogarnacc jak chcesz ;)

Właśnie był u STX i mówili że lepiej kupić nowy tak też zrobiłem i mam teraz 2 szt tylko leżą od roku i brak chęci przez to uszkodzenie żeby zrobić cokolwiek z nimi
(Nie lubię jak mi się coś spieprzy).

Ostatnia edycja:
kosz do wymiany
w stx pewnie taniej bedize kupic nowy kosz niz go spawac

raz dawalem do spawania B&W i to sz duze koszta i tyle samo roboty jak wymiana kosza

mam od nich blisko wiec moge to ogarnacc jak chcesz ;)
A dałbyś radę załatwić fronty alu do tweeterów? Pisałem do nich jakiś czas temu, ale mnie olali

Powrót