• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Uzupelnienie podrozy mondeo mk1

Reakcji
0
Witam serdecznie otoz pojawia sie problem jakim jest wybor sprzetu audio to mojego auta. Samochod pewnie wiekszosci znany moze nie lubiany bo ford mondeo mk1 hatchback . Samochod ma u mnie dozywocie wiec sprzet bedzie przez cale uzytkowanie i bedzie uzupelniany w czasie wszystko zalezy od stanu $ w kieszeni. Z tego co posiadam : radio Alpine model 7516mm kaseciak z wyjsciem na zmieniarke ktora zamierzam dokupic i tyle co posiadam . Czego oczekuje i jaka mam kwote potrzebuje kompletu 4 glosnikow w drzwi do kwoty powiedzmy 700zl moga byc uzywki . Czego slucham wszystkiego procz lubudubu disco itp reggee .Dlugo jezdze w trasy wiec zalezy aby audio nie dawalo bulu glowy :) Pozdrawiam Krzysztof

Dlaczego 4 hmn czasami jezdze z tylu w aucie :) tzn jak nie kieruje a jak by to wygladalo jak dwa glosniki z przodu a osoby siedzace na tyle jak z odsluchem ?

zwroc uwage ze albo kupujesz 2 tanie zestawy, albo jeden lepszy
w przypadku braku glosnikow z tylu trzeba dac troche glosniej - nic wiecej

zobacz ogloszenia - tam masz moj zestaw. duzo miejsca nie zajmuje a jest kompletny (pomin radio - najgorszy element w zestawie)

U mnie w Xantii pasażerowie z tyłu z kanapy dalej mają i nikt nie narzeka... ba, nawet niektórzy sobie chwalą bo sub plecy masuje lekko ;)

Nie kombinuj, inwestuj w dobry przod i piec na poczatek + wygluszenie furtek. w 700zł się zmieścisz.

Myslalem o takiej konfiguracji na przod w drzwi dystanse mdf do tego focal badz morel w uzywce , radio zostawilbym alpine bo nie jest to nowy swiecacy badziew ze wspolczesnej epoki :) po drugie myslalem aby wydlumic czyms drzwi a pozniej dopiero pomyslec o czym w bagazniku nie ma mowy o jaki 10 ' bo masaz plecow zapewnia mi kobieta ale zeby bylo takowe wsparcie dolnych rejestrow

Ostatnia edycja:
zestaw glosnikow przednich jest OK
sub faktycznie moze byc mniejszy

odezwij sie do Lklukasza w sprawie tych glosnikow - ma nowki

Powrót