• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

vifa tc14 + vifa tc26??? Czy STX 17SK + 10-250-8AK?

• Autor wątku Autor wątku dymit
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam, mam pytanie, co lepiej zagra? vifa tc14 + vifa tc26??? Czy STX 17SK + 10-250-8AK? Czy może Stx 14scx(14SK) + PJ(lub do SK kopułka AK)?

---------- Post dodany o 13:01 ---------- Poprzedni post o 13:01 ----------

I czy znajdę gdzieś zwrotkę do głośników vifa?

Szukałem zwrotki, lecz nie znalazłem. Nad STX zastanawiałem się ze względu na to, że nie miałem suba. Teraz to się zmieniło. Coraz bardziej ciągnie mnie w stronę Vifek. Możecie mi powiedzieć dlaczego doradzacie STX'a?

zwrotkę już mam, Vifa to klasa wyżej od STX'ów. Z tego co wyczytałem w necie. STX słuchalem 2.5D na AWX, 2dAWX. 17scx z PJ. I powiem tak, AWX są super. Ale każdy ma STX. A vifę? Poczekam może się wypowie ktoś kto słyszał Vifki i STX. Chyba nikt mi nie powie, ze STX przewyższa już głośniki Vifa.

Akurat modele o których piszesz nie robią szału i raczej ich sprzedaż jest większa przez to, że jest na nich napis Vifa. Co do jakości to bym się poważnie zastanowił. dj_zibi wiem, że miał kilka stxow i te Vifki wiec moglby cos w temacie powiedziec.

zwrotkę już mam
Chyba raczej nie masz pod konkretne zestawienie głośników, a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.

Kupiłeś już głośniki czy jeszcze nie ? Określ budżet, bo można użyć inne przetworniki w tej cenie...

Projekt zwrotnicy znalazłem. ;)
a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.

Ta, tego nie musisz mi mówić ;) Budżet bardzo skromny. max 300zł na głośniki.

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post o 16:07 ----------

Projekt zwrotnicy znalazłem. ;)
a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.

Ta, tego nie musisz mi mówić ;) Budżet bardzo skromny. max 300zł na głośniki.

dymit; napisał:
AWX są super. Ale każdy ma STX.
Dziwne masz podejście. STXy są sprawdzone więc nic dziwnego że dużo osób je ma.Chcesz mieć inne głośniki chyba dla szpanu i wytykania " Wy macie STXa, a ja mam VIfę" ? Taka jest moja opinia :(

Miałem kilka midwooferów vify i o ile seria PL była poprawna jak na najwyższą półkę to tańsze vify były po prostu słabe. "Zmulone" ,powolne brzmienie, choć bez podbarwień nie podoba mi się.

P. Kisiel sie wpowiada tu http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz2.pdf na temat Vifek. Nie wiem czy STX, czy vifa, pytam, czytam i wnioskuję.
Cytat Napisał dymit;
AWX są super. Ale każdy ma STX.
Dziwne masz podejście. STXy są sprawdzone więc nic dziwnego że dużo osób je ma.Chcesz mieć inne głośniki chyba dla szpanu i wytykania " Wy macie STXa, a ja mam VIfę" ? Taka jest moja opinia

nie dla szpanu, lecz dla dźwieku.

Powrót