• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Volume Control

Reakcji
0
Witam, dzięki informacji od Irka o układzie TC9153AP postanowiłem zaprojektować regulację głośności. Proszę więc kogoś obeznanego czy schemat jest doby.

Oto on:

A oto link do noty aplikacyjnej
nota tc9153AP

Proszę jeszcze raz o sprawdzenie poprawności i ewentualne zmiany i uwagi.

Pozdrawiam

Co nieco pomieszałeś :sad:
Na przykład załączony schemat zgadza się przynajmniej co do podłączenia pinów wg. danych katalogowych.
Wejścia i wyjścia sygnału na Twoim nie zgadzają się.

http://www.irbislab.ru/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=13
http://www.irbislab.ru/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=563

200810201628561205.gif

A ten z linku
pic.jpg
jest dobry?

[ Dodano: 2010-07-04, 14:26 ]
Czyli jeśli dobrze rozumiem podany przez Ciebie schemat to czerwonymi strzałkami oznaczone są masy zasilania a zielonymi sygnałowe tak?

Ten z rosyjskiej strony jest niby sprawdzony przez dwie osoby i rusza od ręki.
Tak piszą.
No i jest zgodny z datascheet układu scalonego.
Na ostatniej stronie forum masz link do gotowej pcb w formacie programu Sprint-Layout.

Ja zainstalowałem ten program i z niego wydrukowałem. Powiedz mi tylko czy wiesz jak zrobić w nim (jak masz nowy projekt) wymiar płytki tak aby jak chcę masę wylać to żeby nie rozlewało się na całą kartkę tylko na wymiary płytki?

[ Dodano: 2010-07-04, 17:00 ]
Bo chcę tak jak tu:
7_1278255638.jpg

A wychodzi tak:

Options/GroundPlane.
Ale nie znam dobrze tego programu i nie wiem czy o to Ci chodzi.

Edit:

A sorry-nie doczytałem że chodzi o nowy projekt, zaraz sprawdzę.

[ Dodano: 2010-07-04, 17:08 ]
Board/Properites i po prawej ustaw rozmiar płytki.

Ta kostka ma dwa podwujne potencjometry, sa polaczone szeregowo zeby zwiekszyc ilosc krokow ale wymaga to podlaczenia ich przez bufor. W nocie jest to narysowane jesli ruscy zrobili bez niego to moga miec dziwna charakterystyke regulacji i mzoe sie okazac ze podglasnaijac jakis kkrok bedziemy mieli w strone przyciszania.

Powrót