• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Voyager 350 zwrotnica, prosze o porade

Reakcji
0
Witam

Jestem nowy na forum interesuje sie akustyka.

Posiadam Voyagery 350 ogolnie fajne pudla, troche wkurza mnie tylko sredniotonowiec, nie jest dobrze odfiltrowany zwrotnica 2,5 way

a oto schemat zwrotki
Pochodzi z jakiejs innej konstrukcji tonsila rozni sie tylko rezystorami w sekcji sredniotonowej w voyagerze rezystory maja wartosc 15 Ohm 20W

zwrotnice18529sb.jpg

z GP wywalilem rezystor i wstawilem przed glosnik tlumik 10db, mysle jeszcze nad wstawieniem do sekcji sredniotonowej szeregowo cewki 0,47mH

Co o tym myslicie

Pozdrawiam

Witam

wiem, ze kicha ale napewno lepsza od janbo, nie jestem zaawansowany w zwrotnicach i sam sobie z tym nie poradze, narazie myslalem nad ta cewka szeregowo w sekcji srednitonowej ale napewno da sie jeszcze cos ulepszyc. Prosze o pomoc

Pozdrawaim

[ Dodano: 2006-03-04, 12:28 ]
Witam

Moze ktos juz przerabial zwrotnice w voyagerach i moze mi pomoc, napewno da sie wyciagnac z tych pudel lepsze brzmienie.

Pozdrawiam

Powrót