• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

VW Crafter spadki mocy dźwięku.

Reakcji
0
Witam, spróbuję odkopać temat. Dokładnie mam ten sam problem co opisany tutaj :
https://diyaudio.pl/showthread.php/29465-Dziwne-spadki-mocy-w-radiu-vw-crafter

Niestety auto ma to inteligentne ładowania i większość czasu napięcie instalacji to od 12.2v do 13v. Wtedy właśnie radio chodzi wadliwie. Gdy czasami podladowuje akumulator i jest 14v i więcej radio dostaje kopa i chodzi super.

Wiem że na minusowej klemie jest taka wtyczka która steruje ładowaniem aku lecz są 2 problemy.

Gdy odłączy się wtyczkę ładowanie w temp. 25stooni i wyższej na zewnątrz wynosi 13.3 - 13.5v to chyba za mało żeby akumulator się naładował? 14v pojawia się przy około 12 stopniach na dworze.

Czy po odłączeniu tej wtyczki nie nastąpi przeladowanie akumulatora?

Proszę o pomoc, pozdrawiam

NIe wiem jak w VW, ale w Hondzie ładowanie jest non stop, jeśli jeździ się na włączonych światłach. Inaczej też działa ta pokrętna logika ładowania.

Powrót