Używałes tego urządzenia?
Czy tylko tak gadasz, zeby gadać?
I co ma za znaczenie, ze oba produktu sa od innego producenta?
Daruj sobie ten pretensjonalny ton i przeczytaj dokładnie to co napisał kolega, który poprosił o pomoc.
Wyraźnie napisał iż z poprzednim źródłem było OK, a zakłócenia pojawiły się po zmianie radia więc można założyć, że po stronie zasilania jest spokój.
Zatem najbardziej prawdopodobne są inne możliwości, albo "zapętlone masy", albo uszkodzone radyjko, albo jeszcze coś innego (ale na razie mniejsza o to).
Nie twierdzę, że to co proponuję na pewno rozwiąże problem bo jest to tylko jedna (nie jedyna) z hipotez, bardzo prawdopodobna i wyjątkowo prosta do zweryfikowania nawet dla osoby nie obeznanej z elektroniką, bo przekładanie wtyków cinch nie jest chyba czynnością nadzwyczajnie skomplikowaną.
Jak napisałem wcześniej wystarczy odłączyć kable sygnałowe od wzmacniacza, włączyć sprzęt i posłuchać czy nadal występują zakłócenia.
Jeśli okaże się, że zakłócenia ustąpiły to próba z separatorem masy (najlepiej bez dokonywania zakupu).
Jeśli jest OK to trzeba poszukać porządnego separatora, bo te które zaproponowałem są tanie i na pewno jakością dźwięku nie powalają. Dostępne są zarówno układy jak wyżej pasywne (zwykle nazywane transformatorami) jak i aktywne (można użyć gotowca, zrobić na opampie lub dedykowanej kostce).
Jeśli to nie pomoże można będzie weryfikować kolejne hipotezy.
Z miksowaniem urządzeń różnych producentów (tych co kolwiek się szanujących) różnie bywa zależnie od tego w jaki sposób u danego producenta separuje się masę sygnałową pomiędzy źródłem a wzmacniaczem oraz masy zasilania w samym wzmacniaczu. Przykładowo podłączenie staruszka Sony XM5540 z radyjkiem którego wyjście liniowe nie ma galwanicznego połączenia za masą zasilania spowodowałoby zapewne wyciągnięcie błędnego wniosku o uszkodzeniu ww. wzmacniacza.