• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

W końcu drukarki 3D ogólnie dostępne ;]

no drukuje w 3 wymiarach ;]
zamiast na kartce to w specjalnym proszku, nakładając kolejne warstwy zarówno jego jak i farby oraz specjalnego kleju, po 0.5mm naraz o ile dobrze pamiętam ;]
albo jeszcze mniej...

Jak kolorowy 3wymiarowy przedmiot :)
Generalnie dostępne są wszystkie kolory dostępne w drukarkach 2 wymiarowych.

Zygmunt, ściągnij sobie ten filmik co tam jest. Kopara na dół leci :]

takero, jakie są ceny tego cuda?

Fajne... tylko ciekaw jestem ile kosztuje tusz,ten proszek i na ile czasu to starcza...

I po co to komu?Wolał bym aby plotery grawerujące staniały,większy pozytek niz z tej efekciarskiej maszyny co sie po tygodniu znudzi.

esh0, lepiej nie pytać ;]
z tego co wiem to 1cm^3 "wydruku" tosztuje pare centów ;]
ale i tak dla zjadaczy chleba z nad wisły to bajka jest ;]
I po co to komu?Wolał bym aby plotery grawerujące staniały,większy pozytek niz z tej efekciarskiej maszyny co sie po tygodniu znudzi.
takie efekciarskie maszyny są już masowo na zachodzie kupowane przez np biura projektowe, w domu owszem, nie ma to może póki co większego zastosowania, ale kto powiedział że ma takowe mieć ?
Wg mnie to istotny krok naprzód, a wielu osobom przynosi to wymierne korzyści...
umberto, troche mniej sceptycyzmu :P

dobre... można by w tym jakieś małe kolumnienki robić dla ARN czy innego głośnika ;]

Powrót