• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Warto wymienic XLS10 na XXLS10 ?

Reakcji
0
Witam,

posiadam taki sobie maly subik http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200.htm . Zastanawiam się, czy warto podmienić ten głośnik na wersje XXLS10 lub ScanSpeak 26W/4558T00 ? (to identyczne głośniki ?). Porównywał ktoś u siebie XLS do XXLS ?

W moich 25m2 gra on narazie wystarczająco i podoba mi się że nie jest taki wielki. Chciałbym troszke niższego zejścia. Aktualnie konczy efekty na około 30Hz.

Pozdrawiam
Dawid

Warto spróbować zmienić wzmacniacz. Miałem 12" od BK, ale inny model. Szybkiego basu dać nie mógł. Nawet tani zewnętrzny wzmacniacz dał lepszą jakość niż ten wbudowany.

U swojego odlutowałem płytkę na gniazdu Neutrik i podłączyłem głośnik bezpośrednio do gniazda. Płyta wzmacniacza jest przyklejona do obudowy. Najpierw zdjąłem głośnik i delikatnie wybiłem płytę od środka obudowy.

Powrót