• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Witam mam pere pytań prosze o szybką pomoc

Reakcji
0
pytanie nr 1
A więc mam pokój 12m2 które kolumny sprawdzą się lepiej w tym pokoju? nr1 STX F-180 n nr2 STX F-200 n nr3 STX F-140 n ?? Do słuchania muzyki

pytanie nr 2
Czy do wzmacniacza od kina domowego do wtyków kolumn efektowych(tylnych) mogę podłączyć kolumny na głośnikach WM.STX.8.1.80.8.F.S.MC (GDN-20-80), CT.STX.7x3.1.250.8.N.P.PH a jesli nie to dlaczego ?

pytanie nr 3
No to pytanie oczekuje odpowiedzi po wybraniu kolumn w pytania pierwszego. Jaki subwoofer do tych kolumn ?

Wszystko zależy od tego jakiej muzyki słuchasz i czego oczekujesz od kolumn.
W 12mk mając dobre kolumny nie będziesz potrzebował suba, chyba że po prostu lubisz bas.
W kanał tylni możesz podłączyć każde kolumny o impedancji równej lub wyższej niż jest napisane na wzmacniaczu.

---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post o 22:00 ----------

PS. za 800zł (licząc za kolumny F-180n) można zrobić dobre kolumny które jakościowo przewyższają te STX-y które podałeś w linkach.
Jak chcesz nadal kupić tego suba (lub zrobić) to byś miał dobry komplet audio.

muzyki słucham głównie takiej jak leci w radiu ale też np.dj tiesto , poprzerabiane kawałki , clubowa , dubstep . Nie porwę sie na budowę kolumn poniewasz nie umial bym ich ładnie wykończyc

---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post o 22:15 ----------

a oczekuje od kolumn by ładnie grały czysty dzwiek no i też jak bedzie taka potrzeba by zagrały głośno.

Powrót