• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wskazówkowy wskaźnik wysterowania.

• Autor wątku Autor wątku bava
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Potrzebuje schematu wskażnika wysterowania stereo na miliamperomierzach, szukałem juz na roznych forach ale nie znalazłem nic konkretnego więc proszę was o pomoc, ma on wskazywać niezaleznie od poziomu głośności wzmacniacza, jeśli ktoś składał juz taki VU Meter prosze o jakis schemacik.
pozdrawiam
baVa

Znaczy sie on juz ma vmeter tylko nie wie jak go podlaczyc , czy bezposrednio do zrodla sygnalu, czy moze przez jakis uklad. Przyda sie kazda informacja.

bezpośrednio do źródła wskazówka nawet nie dyga więc musi być jakis prosty układzik, rusza ją dopiero podłączenie prosto pod wzmocniony sygnał ze wzmaka ;/

ps. co myślicie o tym schemacie ?? :

właśnie jest w tym problem ze stronka sie nie ładuje ... jakbyś mógł ją zapisać i wysłać albo skopiować tutaj to sie nie obraże :D

Cholera faktycznie sie nie laduje :\. Myslalem ze znowu firewall cos mi blokowal. niestety mialem zapisany tylko adres:(. To chyba jakis problem z serwerkiem elektrody bo nie tylko zakladka audio tam nie dziala....

dokładnie o to chodziło... dzieki wielkie za pomoc i zainteresowanie ;]
pozdrawiam

Powrót