• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wtyk RCA przykręcany do gniazda.

Reakcji
100
Witam. Poszukuję nietypowego wtyku rca, który można przykręcić do gniazda. Na allegro jak i w hurtowniach typu cyfronika/avt nic nie znalazłem. Czy są w ogóle takie wtyki? Znajomy potrzebuje do siebie, ale też nic nie znalazł. (Poszukuję kompletu tj gniazdo + wtyk). Lub inny rodzaj wtyku (sygnał pójdzie tym kablem), ale o podobnej wielkości ?

Pozdrawiam

Chodzi mi o to by na wtyku był pierścień, który się przykręca na nagwintowane gniazdo.

Szukasz czegoś w stylu "fki" , ale na RCA ? Tak żeby szło wkręcić wtyk do gniazda ?

Do czego to ma być i czy musi pasować do RCA?

W technice radiowej jest kilka skręcanych wtyków, jak TNC, N, SMA, ale nie wiem czy akurat podpasują, bo zastosowanie jest nieznane...

Jedynie co wiem to ma iść tym sygnał - audio, do czego to ma być konkretnie tj obudowa itp., dowiem się wieczorem.

Powrót