• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór amplitunera małych rozmiarów

Reakcji
25
Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos malego amplitunera, aby podlaczyc do kompa ( gry 5.1 i muzyka 2.1). Nie chce stawiac wielkiej landary, bardziej cos typu mini wieza 5.1 aby pasowala na biurko - cos takiego jak zestawy Teac'a np ten http://xarchiwum.pl/teac-ag-l800-dv-l800-okazja-bcm-i1355491282.html . Nie zalezy mi tez na super mocy, bardziej na jakosci dzwieku. Zakup to prawdopodobnie uzywka na allegro. Czy zna ktos cos ciekawego i godnego polecenia za w miare niska cene?

hehe.. wlasnie na tej samej stronie siedzialem...

Ps. Cena do wydania to ok 500- 700 zl.
Ps. 2. Czy inne firmy tez produkuja cos podobnego? Moze sa jakies o ktorych nie slyszalem?

A diy na LM4780 z pcb jaromasa nie mogłoby być? Na pewno będzie małe i nie gorsze jakościowo, a tańsze..

A jaki problem z diy 5.1? Flodins ma potencjometr cyfrowy 6kanałowy i można sobie zamówić...

A jaki problem z diy 5.1? Flodins ma potencjometr cyfrowy 6kanałowy i można sobie zamówić...

Właśnie z jaromasem robimy własną tego aplikację, troszkę bardziej rozbudowaną, nie dużo. Będzie odbiornik pilota i sterowanie 3 przekaźnikami i enkoder jako potencjometr.

trafo, końcówki, potencjometr, obudowa - cenowo co raz bliżej czegoś firmowego... Co do małych denonów to bym odradzał(w środku bieda - typowa masówka)

ja wiem że jest kilka możliwości zrobienia sobie małego piecyka do kina ale co z dekoderami dts czy dolby digital? do takiego wzmaka diy musiałby iść juz gotowy sygnał a nie wiadomo jaką kartę ma autor w kompie.

trafo, końcówki, potencjometr, obudowa - cenowo co raz bliżej czegoś firmowego...
też jestem podobnego zdania.

Równiez polecam mini TEAC'a. Choć nie słuchałem, to po sieci można znaleźć troche "rozebranych" zdjęć ich urządzeń. Wygląda to naprawde obiecująco. Wielkie trafo ciężka pancerna obudowa oraz wewnętrzy ład i porządek ogólnie MADE IN JAPAN
http://forums.audioholics.com/forums/amps-pre-pros-receivers/68029-teac-reference-series.html

http://allegro.pl/zestaw-kina-domowego-teac-serii-ag-h550-dv-h550-i2045038910.html

są też ciekawe mini Yamah'y ze starszej serii ale cięzko je trafić w PL

To nie jest moc trafa... To co jest napisane na obudowie z tyłu to jest max pobór a nie moc trafa...

Ale ten pobór to też różnie producenci oznaczali, w niektórych sprzętach podawano z tyłu średni przewidywalny pobór w czasie normalnego użytkowania, w niektórych moc zbliżona do mocy znamionowej trafa ,a w niektórych maksymalny pobór o 100% większy
niż moc transformatorka.

To nie jest moc trafa... To co jest napisane na obudowie z tyłu to jest max pobór a nie moc trafa...

Nawet jeśli jest tak jak piszesz to skąd ma się moc wziąć skoro z sieci pobierane jest 85W? Jak myślisz ile na wyjściu końcówek będzie biorąc pod uwagę straty itd...?

CO z tego ze MADE IN JAPAN skoro nie ma nawet HDMI? JAk to ma dzialac w kinie? Wogole do czego urzadzenie bez HDMI moze sie dzis przydac?
Pomijam fakt ze nei posiada portu Ethernet ani nawet USB.

Okolo 20-25wat wam nie wystarczaa? przecież do normalnego słuchania i do monitorów wystarczy;)

CO z tego ze MADE IN JAPAN skoro nie ma nawet HDMI? JAk to ma dzialac w kinie? Wogole do czego urzadzenie bez HDMI moze sie dzis przydac?
Pomijam fakt ze nei posiada portu Ethernet ani nawet USB.

A czy Autor wątku wspomniał gdzieś o KD oraz, że potrzebuje HDMI i innych w/w wejść ????
Co do mocy to spokojnie nawet i 10-15w wystarcza do "normalnego" słuchania

Powrót