• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór subwoofera

Reakcji
0
Witam, jestem noobem jeśli chodzi o nagłośnienie do samochodu więc zwracam się do Was :biggrin:.

http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
Chcę zapytać czy ten oto głośnik jest wart zamówienia. Jeśli tak to jaką skrzynię basową do niego zamówić. Mój budżet to około 400zł, więc jeśli macie jakieś inne propozycje to proszę mi powiedzieć.
Rozmyślałem jeszcze nad tym sprzętem: JBL GT5-1204 BR
Moc RMS mojego wzmacniacza to 330W

Więc jeśli macie jakieś dobre porady to było by miło jak byście się nimi podzielili :)

Przeszukaj forum, jest projekt obudowy do tego głośnika (w podpowiedzi - od użytkownika Pawel.S), czy warto też było poruszane nie raz :)

Masz juz ten glosnik czy dopiero zamierzasz kupic ? Na stx.pl nie jest juz dostepny , musisz poszukac na alledrogo badz w innych sklepach.

Jeszcze nie zamówiłem, bo raczej muszę nowy wzmacniacz kupić 500w, bo na 330 raczej nie ma sensu i obudowę do głośnika skądś ogarnąć :cool:

Powrót