• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wychylenia membrany

• Autor wątku Autor wątku misku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!!
MAm taki problem z glosnikiem mianowicie ponadrywala mi sie linka (nie wiem jaka) ktora po urwaniu moze doprowadzic do spalenia cewki!! Wysalem go do naprawy i naprawili mi to ale znowu sie tak satalo i mowili zeby niesluchac glosno muzyki zeby sie membrana nie wychylala za bardzo i pomozcie mi bo juz nie wiem co mam zrobic?! zeby ta membrana sie mniej wychylala!

Dzieki!

1.hmmm... mogl ci sie kabelek urwac ale to niewiem jaka moc musialbys wpompowac
2.moim zdaniem..... sprubuj sciszyc????moze niedawaj tyle basu? ehh... co zrobic zeby samochod wolniej jechal...... HELP
pozdro

a moze to wina obudowy? bo moze zachowuje sie tak jak bez niej i wtedy moze byc smieszne? no ale nie wiem dziwne to jakies... a co to za glosnik?

Raczej wzmak nie wyrabia i zaczyna na przesterze membrana jak glupia latac i to moze byc przyczyna twoich problemow... Wzmak masz za maly (70W wzmak - glosnik 200W).

Powrót