• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wykończenie kolumny.

Dzisiaj skończyłem przygotowywać kolumny do frezowania i szpachlowania ;)

Załączniki

• IMG_20111123_145328.jpg
    IMG_20111123_145328.jpg
    97.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_20111123_145403.jpg
    IMG_20111123_145403.jpg
    97.2 KB · Wyświetleń: 0
A jak ten tył wykończysz jak włożyłeś na stałem płytę i to jeszcze z zafelcowaniem.

Tył będzie ładnie wyszpachlowany i pomalowany na czarno, a boki i przód kolumny fornir :)

Jakie będą siedziały tam głośniki? Martwi mnie ta odległość tweetera od średniaka/midwoofera ...

Dlaczego Martwi ? Planuje wrzucić zamienniki Tonsila.
-GDWK 10-200-8 PJ
-GDM 14-130-8 SC
-GDN 22-200-8 SC

Planuje wrzucić zamienniki Tonsila.

No stx raczej zamiennikiem tonsila nie jest.
Masz do tego zestawu opracowaną zwrotnicę, czy robisz to na pałę?
Głośniki odpowiadające za zakres średniowysokotonowy powinny być jak najbliżej siebie, chodzi o zbliżenie centr akustycznych

Nie na temat...
zamienniki Tonsila.

:rolleyes:

Masz jakąś zwrotkę do tego? Jeśli nie to może lepiej pójdź w PJ+SCX+SCX, bo tutaj masz przynajmniej "jako-tako działającą" zwrotkę ("jako-tako działającą", bo, choć projekt krąży po sieci od kilku lat, to do tej pory nikt nie wie, jak głośniki powinny być lokowane na froncie :flapper: )

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post o 22:22 ----------

Nie na temat...
Ooooo, kolega wojak mnie w dużej części wypowiedzi uprzedził... wojowniczy... jak to wojak ;)

No stx raczej zamiennikiem tonsila nie jest.
Masz do tego zestawu opracowaną zwrotnicę, czy robisz to na pałę?
Głośniki odpowiadające za zakres średniowysokotonowy powinny być jak najbliżej siebie, chodzi o zbliżenie centr akustycznych

Tak mam zwrotnice do tego, wszystko jest liczone.. a jeśli nie będą blisko siebie czemu to grozi ?

Powrót